Mit tegyek? Hogyan tovább?

2013.12.25.
Kedves szakértő!
Már több mint egy éve együtt vagyok a barátommal. Nagyon szeretem, ő is engem, és az utóbbi pár hónapban adóttak köztünk problémák de sikeresen megoldottuk őket és most haladunk tovább. Azaz haladnánk... Anyámék újabban mindenért veszekednek velem, nem engedik hogy vele legyek, felmenjek hozzá, nála aludjak stb. És mindig azzal jönnek hogy mert csak jót akarnak mert biztos kihasznál, ne csak szexre kelljek stb. Nem azért, kb egy hónapba ha 3x szexelünk, sokszor se energiánk se kedvünk.
Na most pont ezért hogy olyan keveset vagyunk együtt mondta a barátom, hogy ő ezt már nagyon unja és tudja hogy nem én tehetek róla, de ebbe nem akar bele szólni, úgy gondolja anyám nem akarja hogy együtt legyünk. Nem tudom már... és annyira félek hogy ezért elveszítem.. nagyon nem akarom, mert szükségem van rá.
Meg ez is hogy Karácsonykr nem mehetek sehova, 26. este nem aludhatok nála.. elegem van már. Félek hogy emiatt lesz vége.
Plusz anyáékkal nem csak ebben van probléma, már vagy 4 hónapja könyörgök menjünk orvoshoz, az a baj anya kell hozzá, megmondták telefonban. Akkor azért engem okol mert nincsenek barátaim, mindenbe beleköt amibe csak tud. Nem tudom mit csináljak.

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? Hogyan tovább? kérdésre

Kedves Levélíró!

Szeritem az, hogy tudod, te mit akarsz, nagyon fontos ahhoz, hogy előbb-utóbb el is érd! Beszélj anyukáddal őszintén, hozd fel neki a témát újra és újra, amikor úgy látod, hogy jobb hangulatban van, megközelíthetőbb és igyekezz megértetni vele, hogy miért ilyen fontos számodra ez a kapcsolat. Engedd, hogy megismerje jobban a barátodat, lássa, hogy tényleg boldogok vagytok együtt és nincs mitől féltenie. A barátodat pedig kérd meg, hogy segítsen neked ebben az egészben, álljon melletted, hogy együtt tudjátok elérni, hogy úgy és annyit legyetek együtt, ahogy nektek jó. Azt gondolom, ha végül emiatt szakít veled, akkor mégsem ő az, akit keresel, hiszen az, aki szeret, meg tudja érteni a te szempontjaidat is és segít érvényesíteni azokat.

Nem írod, miért akarsz orvoshoz menni. Ha valami bajod van, mindenképpen állj ki magadért és értesd meg anyukáddal (vagy apukáddal), hogy orvosra van szükséged. Amennyiben pedig a fogamzásgátlásról van szó, használjatok óvszert, amíg nem sikerül anyukádat meggyőznöd.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor