szex.erőszak áldozata

2013.12.19.
kedves Anna!
köszönöm a levelét. januárban lehet hogy újra találkozok azzal a pszichológussal, még nem tudom. már azért is, mert olyan élmények kavarognak bennem, amikről nem szívesen beszélek.
múlt éjjel azt álmodtam, hogy apukám erőszakoskodott velem, én meg hagytam mindent. nagyon zaklatottan ébredtem, próbáltam hova tenni a dolgot. mikor kisebb voltam, jártam gyerekpszichiáternél, és ott feljöttek olyan dolgok, hogy engem apukám molesztált ovis koromban, de ezekről én nem beszéltem, nagyon ködös volt az egész, és mikor ezekről kérdezgetett engem az egyébként nagyon kedves és aranyos nő, befordultam, és órákon keresztül nem voltam hajlandó megszólalni sem. és azt se hallottam (nem akartam meghallani), mit beszélnek hozzám. ott abbamaradt a dolog, és anyukám nem vitt többet, mert látta hogy engem ez a foglalkozás kikészít. elfelejtettem mindent, nem is jutott eszembe.
és most megint emlékszek dolgokra, azt már nem tudom, hogy úgy, mint ahogy valójában történtek. én nem akarom ezt az egészet apával összekötni - 12 éve egy ujjal sem nyúlt hozzám! - és tudom, hogy ez így nem jól csapódik le bennem. ezekről is kéne szólni annak az eszteres pszichológusnak, vagy nem?
bocsánat a sok levélért, de nagyon szeretnék már ezen túllenni.
köszönöm. r.

Szakértőnk válasza a szex.erőszak áldozata kérdésre

Kedves Levélíró!

Igen, mindenképpen kellene beszélned ezekről a dolgokról a pszichológussal, hiszen ott kavarognak benned és láthatóan nem tudsz velük mit kezdeni. Foglalkozni kellene a most történtekkel, hogy megerőszakoltak és azzal is, ami régebben történt veled! Nem az a megoldás, ha úgy csinálsz, mintha meg sem történt volna és igyekszel elfelejteni, hanem az, ha elkezdesz beszélni róla, szembenézel vele, megküzdesz vele és továbblépsz. Még ha gyerekfejjel, ovisként nem is tudtál beszélni a történtekről, azok ott dolgoztak benned azóta is, most felszínre törtek és még ha nem is vagy benne biztos, mi igaz és mi nem, úgy tud a legkönnyebben rendeződni benned, ha foglalkozol vele.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor