Depresszió ?

ora 2013-12-04 21:06:21
Szép napot ! :)
Az a problémám,hogy már vagy egy-másfél hete nincsen kedvem semmihez.Mármint találtam itt egy cikket ami a fáradtságról,levertségről szól,és ott volt hogy lehet depresszió is.
A suliban nincs kedvem,sokan kérdezték van-e valami baj,de nem tudom szavakkal kifejezni,hogy mi a problémám. Nem érzek semmi örömöt,ha kapok egy jó jegyet,de ha rosszat kapok akkor meg még rosszabbul érzem magam. Egész nap azt várom,hogy haza jöjjek,és be bújjak az ágyba mint egy "menedék" elbújni a puha paplan alá.Eltűnni,nem lenni. Ha depressziós is vagyok,mi okozhatta? És hogyan lábalhatok ki belőle? Előre is nagyon köszönöm. További szép napot :)

Szakértőnk válasza a Depresszió ? kérdésre

Kedves Levélíró!

Az alapján, amit írsz, úgy tűnik, most nagyon visszavonultál a világtól. Szerintem még ne gondolkozz depresszióban, tegyük ezt el kicsit későbbre, ha nem változik a helyzet. Abban az esetben érdemeslehet személyesen is pszichológushoz fordulnod, hogy hatékonyabb segítséget kapj! Most inkább azt lenne érdemes átgondolnod, hogy nem lehet-e ez a visszavonulás valamiféle reakció arra, ami történt veled. Történt-e egyáltalán valami vagy tartasz-e tőle, hogy történni fog, ami elől inkább menekülnél az ágyad biztonságába? Az is lehet, hogy a gondolataid terelődtek olyan problémák irányába, melyekkel úgy érzed, nem tudsz megbírkózni. Lehet, hogy ha belegondolsz vagy segítséget kérsz hozzá, mégsem annyira megoldhatatlan a helyzet, mint elsőre tűnt! Szerintem sokat segítene, ha megpróbálnád tisztázni, hogy mi zajlik benned! Beszélj róla vagy vagy írd ki magadból a gondolataidat és érzéseidet! Hátha rájössz valamire, ami segít tovább indulni. Amikor pedig úgy érzed, kipihented magad, feltöltődtél az ágyad adta biztonsággal, kezdjél újra aktívabb lenni! Próbáld meg tudatosabban pozitív irányba terelni a gondolataidat és keress jó dolgokat, intézd úgy, hogy kellemes élmények érjenek! Csinálj olyasmiket, amiktől jobban érezheted magad! Idézz fel poziítv emlékeket, gondold át, mit lenne jó csinálni! Ilyen lehet a sport vagy bármi más aktivitás, amiről tudod, hogy régebben szeretted.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések