Szerelem-szexualitás unokmatestvérek közt

2013.12.03.
Tisztelt szakértő!
Egy 14 éves fiú vagyok.
A problémám az lenne,hogy szerelmes vagyok az unokatestvérembe(13 éves lány),és szexuálisan is vonzódok hozzá.
Többször meglestem már fürdés és öltözés közben.
Azt szeretném kérdezni,hogy lehet-e valamilyen pszichológiai problémám,esetleg csak furcsa vagyok,és hogy a törvény tiltja-e a szexet és a párkapcsolatot unokatestvérek között?

Szakértőnk válasza a Szerelem-szexualitás unokmatestvérek közt kérdésre

Kedves Levélíró!

A hatályos törvények szerint nem tiltott az unokatestvérek között még a házasság sem. Mindazonáltal felmerülhetnek problémák, mert ahogy a te fejedben is felbukkant a kérdés, úgy másokban is hasonló fogalmazódhat meg, hiszen eléggé közeli családtagok vagytok. Gindolj csak bele, vajon milyen reakciókkal találkoznátok! Ráadásul nagyon fiatalok is vagytok még és a szex 13 éves korban igencsak korainak tűnik. Az alapján, amit írsz, az sem derül ki, vajon viszonozza-e a lány az érzéseidet, ami megint egy fontos szempont. Álmodozni, fantáziálgatni jó dolog, de szerintem érdemes lenne átgondolnod, nem akarnál-e inkább egy elérhetőbb lánynál próbálkozni, akivel könnyebben tudsz egy jól működő kapcsolatot kialakítani.

Egyébként én a problémát leginkább ott érzem, hogy meglesed az unokatesódat! Ez elég komoly megsértése a határoknak és belegázolása a személyes zónájába! Ha kiderül, komoly konfliktus is kialakulhat belőle, ráadásul azt gondolom, egyáltalán nem jó alap bármiféle emberi kapcsolathoz a másik személyes terének és szempontjainak az ilyen fokú figyelmen kívül hagyása. Jogosan lenne rád nagyon dühös, a szüleivel együtt!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor