erőszak utáni hetek

2013.12.01.
üdv!
írtam már, hogy pár hete megerőszakoltak. első héten nagyon rosszul éreztem magam, minden nap sírtam, állandóan az járt a fejemben, milyen hosszú volt az az öt óra aktus!!! két napig utána aludtam, teljesen elfáradtam és izomlázam volt egy hétig!
második héten jobban éreztem magam, írtam az eszter alapítványnak, beszéltem egy pszichológussal. de így a harmadik héten már nem érzem rossznak. már azt is elfelejtettem, hogy fájt volna, igazából alig emlékszem valamire. senkinek nem mondtam el, szüleim se tudnak róla. a pszichológus szerint jó lenne, ha nem maradnék ezzel egyedül, de nem is kavar már fel az egész. azt is mondta, hogy két esélyesnek érezte, eljövök-e, de örült neki, hogy mégis elmentem. hát az utolsó órában is haboztam, elmenjek-e. nem beszéltünk meg következő időpontot, abban maradtunk, hogy majd én keresem.
van értelme ennek az egésznek? kedves volt, de nem tudom, miért segít ez nekem. amikor írtam nekik, még nagyon ijedt voltam, de már nem izgat. megjött a menzeszem, és már nem félek a következményektől, így könnyen el fogom felejteni az egészet remélem.
hazudnék, ha nem járna az a fejemben állandóan az, hogy szorosan, erőszakosan ölel és próbál türelmetlenül belém hatolni újra meg újra. ez pörög az agyamban. meg az ízek és a szagok. létezhet, h ezeket máshol is érzem? vagy csak én képzelem be?
éjszakánként azt álmodom, hogy terhes vagyok, pedig tudom, hogy nem. múlt héten végig hasmenésem volt, annyira szorongtam.
hol azt érzem, nagyon fáj, hol meg legyintek, hogy nem is volt azért olyan rossz, mint a krimi filmekben, meg egyébként is, inkább a férfinek kellene segítség, hogy ilyesmit tesz... össze visszaság van a fejemben. nem tudok tanulni se. :(
köszönöm.

Szakértőnk válasza a erőszak utáni hetek kérdésre

Kedves Levélíró!

Az az összevisszaság és a többi tünet, hogy érzed az ízeket és szagokat, hogy pörög a fejedben, ami történt, hogy egyszer nagyon fáj, egyszer meg nem, szerintem egyértelműen azt jelenti, hogy egyáltalán nem vagy túl rajta. Sőt, talán ahogy működnek az elhárító mechanizmusaid és igyekszel elfelejteni, meg nem történtté tenni az erőszakot, úgy jönnek elő ezek a tünetek, mintegy jelezve, hogy a mélyben ott van benned feldolgozatlanul mindaz a szörnyűség, ami történt. Ez teljesen rendben is van, hiszen komoly trauma ért, amit nem könnyű feldolgozni. Azt javaslom, kérd ehhez a pszichológus segítségét, hogy könnyebben és hamarabb túl tudjál jutni rajta! Ez nem jelenti, hogy bármi probléma lenne veled, de azt gondolom, vannak olyan élethelyzetek, amikor egy szakértő segítsége jól tud jönni és segít könnyebben megbírkózni a történtekkel. Egy ilyen trauma pont az!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor