baratkozas

2013.11.04.
Kedves szakerto.
Az elobb leirtam az egesz eletem ovitol mostanaog de aramszunet volt igy hogy megint masfel orat nem akarok irni..
16 es fel eves vagyok.. ovodaban nem voltak nagyo n baratsim. Eleg egocentrikus es mogorva,Sertodekeny szemelyiseg voltam.
Iskolaban 2. Os koromig diszlexiaba jartam mert nem ment nagyon a beszed. 3 tol lett egy kegjobb baratnom.. mellete sok kavarassal de roviden az egesz sulis idoszakom alatt altalanosba nem volt csak ez az egy lany a barstnom. Sokszor volt vele ok nelkul szemet.. eleg sertodekeny tipus voktam es a noverem erossege miadt talan en is kiskorom ota eros szemelyisegnek akartam magam mutatni. 9 ben egy suliba kerultem a baratnommel.
. A vagyam az volt h vegre legyenek barataim es szeressenek. Ez nem jott ossze. Most nyaristunetben osszebeaztem a baratnommel. Fajnia kene.. mert ez elott mindig fajt volna.. viszont 16 dik szulinapomkor depresszioba zuhantam.. jobban mondva 2013.1.1.-e ota 10 honapja depresszioban vagyok.. sok dolog kozre jatszott ebben. Ez alatt az ido alatt pedig ugy erzem eltuntek az erzeseim es mar kezd termeszetesse valni az alvas hiany is.. Most minden nap a suliban egyedul vagyok. Kezdek egyre nehezebben gondolkodni es mar az emberek erzeseit sem ertem akik korulittem vannak. Mit muert tesznek.. valahol meg faj.. meg vagyok torve.. vagyom a baratsagra. De egyre inkabb megkattanok. Mar nem ertek semmit. On mit javasol? Tudom.. ez most eleg erdekesen jott ki de gyorsan akartam lezaeni az utenetet.. valaszat koszonom..

Szakértőnk válasza a baratkozas kérdésre

Kedves Levélíró!

Az, hogy nem tudsz kimászni a depresszióból, magányos vagy, eltűntek az érzéseid, gondolkodnod is nehéz, szerintem mindenképpen olyasmi, amihez érdemes lenne szakember segítségét kérned! Fordulj bátran személyesen pszichiáterhez és/vagy pszichológushoz, hogy hatékonyabb segítséget kapj!

Addig is, azt javasolnám, hogy próbáld meg tudatosan aktivizálni magad, szervezz magadnak örömteli programokat, menj emberek közé, ismerkedj és tűzz ki magad elé olyan célokat, melyek reálisak, elérhetőek és bár meg kell értük dolgoznod, segítenek, hogy jobban érezd magad az életedben! Biztos vagyok benne, hogy sikerül majd olyan emberekkel körülvenned magad, akiknek a társaságában jól érzed magad!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor