Mindehová követ a volt barátom, mit tehetnék?

2013.09.26.
2 hónapja szakítottam a volt barátommal, 2,5 évig voltunk együtt.
Azóta folyamatosan követ, itt áll a házunk előtt. Akárhová megyek követ, leskelődik. Vonattal ingázom naponta a suliba. Ő még szinte életében nem ült vonaton, mindig kocsival jár. Most hirtelen eszébe jutott vonatozni és véletlenül pont akkor, amikor én járok. Oda jön a suli elé, leskelődik..
Már nem bírom, idegileg tönkre vagyok.
Próbáltam szép szóval, próbáltam dühösen, de egyszerűen nem használ semmi. Mit tegyek?
Feljelenteni nem tudom. Hiszen nem fenyegetett meg, csak követ mindenhová. Nem veszek róla tudomást, de gondolom ti sem lennétek ilyenkor nyugodtak.
Kérlek segítsetek! :(

Szakértőnk válasza a Mindehová követ a volt barátom, mit tehetnék? kérdésre

Kedves Levélíró!

Teljesen érthető, hogy nyugtalanít ez a helyzet! Azt gondolom, a volt barátod részéről ez komoly kontrollvesztés és megsértése a határoknak, de biztos vagyok benne, hogy idővel, ahogy elfogadja a szakításotok tényét, normalizálódni fog a viselkedése. Azt javaslom, legyél nagyon határozott vele szemben, röviden és lényegretörően mondd meg neki, hogy nem fogsz reagálni a közeledési kísérleteire és semmilyen szinten sem fogod őt visszaengedni az életedbe. Viselkedj is eszerint a későbbiekben, ne válaszolj, ha hív, ír vagy beszélgetést kezdeményez. Amíg beszélsz vele, hatni próbálsz rá, addig a kapcsolat nem szakad meg köztetek. Ne adj neki kapszkodót ahhoz, hogy reménykedjen, bíztató jelnek gondolja a reakciódat. Ha úgy látod, nem javul a helyzet néhány hét elteltével, akkor esetleg beszélj a szüleivel, hogy segítsenek neki továbblépni!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor