Mit tegyek?

ora 2013-09-12 23:01:07

Kedves Doktornő,
18 éves fiú vagyok, a legtöbb korombeli fiú már egyre inkább keresi lányok társaságát, legyen az barátnő, vagy alkalmi kapcsolat. De én nem igazán érzek ilyesfajta késztetést. Nem azért, mert meleg lennék, vagy ilyesmi, egyszerűen csak nem igazán foglalkoztat a dolog. Nem azt mondom, hogy nem találok vonzónak egy lányt sem (mert de), csak sokkal kevesebbet jár a fejemben a szex, mint a barátaimnak, ismerőseimnek. Nem okozna gondot összeismerkednem valakivel, mert észreveszem, ha valakinek bejövök, de nem keresek romantikus kapcsolatot. Ha támogatásra, vagy társaságra szorulok, akkor inkább a közeli barátaimat részesítem előnyben.
Persze ezt nem egész életemre gondolom így, csak most úgy érzem, nincs barátnőre/szerelemre szükségem. Nem volt korábban rossz tapasztalatom, vagy nem ért csalódás, úgyhogy nem ez áll a háttérben.
Emiatt elég nagy társadalmi nyomás nehezedik rám, hogy mindenkinek csak ez az 1 dolog jár a fejében, és mindenki csak le akar feküdni valakivel, én viszont nem, ezért elég kellemetlenül érzem magam. Nem tudom, hogy hagynom kéne a dolgot, hogy magától szülessen me bennem az elhatározás, vagy próbáljak meg úgy viselkedni, úgy gondolkodni, mint bármelyik normális kortársam?

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Biztos vagyok benne, hogy idővel maguktól is megjennek majd benned azok az érzések és vágyak, melyek egy kapcsolat alakulásához kellenek! Ne sürgesd magad csak azért, mert sok korodbeli fiú ilyen intenzív érdeklődést mutat a téma iránt! Egyébként nem hiszem, hogy elhatározás kérdése lenne, hogy belemenj-e egy kapcsolatba, legyen az szerelmi vagy csak szexuális! Inkább figyeld az érzéseidet és alakítsd úgy a dolgokat, hogy jól érezd bennük magad! Érdemes lehet esetleg megpróbálnod kicsit közeledni azokhoz a lányokhoz, akik érdekelnek, hogy könnyebben rájöjj, valójában mennyire is szeretnél közelebb kerülni hozzájuk, mi az, amire vágysz és mi az, ami ténylegesen nem érdekel még. Szerezz tapasztalatokat, ne abból indulj ki, hogy mások mit mondanak. Az is lehet, hogy részben csak az ismeretlen izgalma, a kaland és a felnőttség izgatja őket!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus

- hirdetés -