Egyetemi bulizások

2013.08.30.
Kedves doktornő,
18 éves fiú vagyok és ma költöztem be a kollégiumba.
Soha életemben nem vonzottak a disco-k, meg a mulatós bálok, nem vagyok egy bulizós fajta.
A beköltözés után rögtön sörözésre, meg buliba mentek a szobatársaim. Többek közt itt a kollégiumban is tartanak ma este egy bulit, de mint említettem sem kedvem, de még anyagi keretem sincs rá, hogy minden nap kocsmában iszogassak akár csak egy korsó sört is vagy a bulik belépődíjait fizessem. Ráadásul rosszul vagyok bármiféle alkohol ízétől, maximum likőröket vagy egy-két fajta bort iszok meg. Ez pedig feltűnt a csoporttársaimnak is, és szinte számon kérik, hogy mi az már, hogy én nem iszok sört, meg nem szoktam bulizni. Az pedig, hogy még sohasem voltam részeg, teljesen megdöbbentette őket.
Azt viszont hozzá kell tennem a történethez, hogy még sohasem csókolóztam, nem voltak sohasem ovis vagy iskolás szerelmeim. A gimnáziumi évek alatt tetszett meg igazán egy két lány, akár még szerelmes is lehettem beléjük. Ez viszont mindig csak plátói maradt, majd a kapcsolat megszakadása után körülbelül fél évvel el is múlt.
Ennek köszönhetően a családom úgy hiszi, hogy homoszexuális vagyok, bár ezt még nem merték nyíltan a szemembe mondani, hanem suttogásokból raktam össze a képet..... :)
Ami engem igazából nem zavar, néha még jókat is nevetek rajta.
De ennek az árnyoldala az, hogy folyton azzal zaklatnak, hogy miért nem megyek bulizni, mert akkor biztos megismernék egy nekem tetsző lányt. Ha viszont nem megyek akkor nem fogok találni senkit sem.
Azt nem tagadom, hogy bulikban nagyon jól lehet ismerkedni, de amit például a most zajló buliban is csinálnak az egyébként egész szép lányok az mindig kiábrándít. Most gondolok arra, hogy részegen a lépcsőházban artikulálatlanul ordibálnak, meg szó szerint literszámra vedelik az olcsó sört. Lehet, hogy úgy hangzik mintha elítélném őket, de nem erről van szó. Megértem, hogy ez hozzátartozik az ő kollégiumi életükhöz.. Mint mondtam nem szoktam alkoholt inni, és míg a társastáncokat szeretem és tudom is őket, addig a mai tuc-tuc bulizós zenékre képtelen vagyok táncolni. És a családom, illetve a mostani környezetem ezt akarja rám erőltetni. Én pedig egy olyan lányra vágyok, aki szép, aranyos, szelíd, ugyanakkor képes ellentmondani, illetve kissé befolyásolni is tud, aki kedvéért még akár egy effajta kollégiumi bulit is bevállalnék. Szóval azért nem alávetettet szeretnék. Ezt viszont nem tudom összeegyeztetni azzal a magatartással, amit a legtöbb lány produkál a bulikon.
Eddig sokszor hajlottam a családom véleményére, de már kezd elegem lenni, saját magam akarok irányítani.
A tömör kérdésem végül is az lenne, hogy igaza van a családomnak? Feltétlenül muszáj nekem ezekbe a bulikba járkálni, vagy pedig találhatok megfelelő lányokat az óráimon, esetleg a campus könyvtárában vagy akár az utcán?
Előre is köszönöm a válaszát.
Tisztelettel:
P.T.
Ui.: Elnézést kérek, hogy ilyen hosszú lett a levél, de már régóta fogalmazódott bennem a kérdés.

Szakértőnk válasza a Egyetemi bulizások kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, minden ember más és más. Mindenki kicsit mást szeret, máshogy érzi jól magát és bár a kollégiumi létben ezek a bulik jó alkalmak a szociális életre és a lazításra, szórakozásra, vannak erre más lehetőségek is. Mint ahogy nem minden fiú tudja jól érezni magát ezekben a helyzetekben, gondolok itt például rád, biztos vagyok benne, hogy a lányok között is van ilyen. Miért ne találhatnál valahol máshol olyat, akivel hasonló az érdeklődési körötök? Ne hagyd, hogy ilyen végletes kép alakuljon ki benned a jelenlegi környezetedről az első benyomás alapján, hogy mindenki bulizik, sörözik, stb. Az is elképzelhető, hogy még ha sörözni is indulnak, nem is sört isznak végül, hanem csak elindulnak valamerre együtt lenni, ismerkedni és jól érezni magukat. Azt gondolom, egy buliban is vannak különböző emberek. Sokan mennek inkább csak a társaság kedvéért akár úgy is, hogy nem isznak alkoholt vagy csak a sört nem szeretik. Keress olyan embereket magad körül a kollégiumban, akik kicsit közelebb állnak hozzád! Biztosan találsz majd!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor