családi kapcsolatokról szóló kérdés!!

2013.08.15.
Üdvözletem! Én egy fontos kérdést szeretnék feltenni! Összeismerkedtem egy lánnyal, és nagyon egymásba szerettünk. De kiderült 1kis probléma amiröl eddig nem tudtunk. A lány anyukája és az én apukám első unokatestvérek. Akkor mi is rokonok vagyunk?
Szóval akkor ezek szerint mi is rokonok vagyunk?Ez nagyon elszomorított minket és megijedtünk egy kicsit de nemtudunk ebbe beletörődni mert tenyleg nagyon szeretjük egymást! Ezért is fordultunk olyanhoz aki jobban ert az ilyen dolgokhoz hogy ebben az esetben mit tegyünk. Mi nagyon szeretnénk együtt maradni, sőtt komolyan gondoljuk a kapcsolatunkat! Az én családom nem ellenkezik, és elfogadja a kapcsolatunkat csak a barátnőm családja nem! Azt szeretnénk kérdezni hogy lehet e ebből valami gond hogy ha mégis együtt maradunk, ha esetleg kesöbb csaladunk is lenne? Mennyire vagyunk mi közeli rokonok, szabad egyaltalan együtt lennünk?Sokan azt mondjak hogy nincs ezzel baj mert hogy igaz a szüleink rokonok de mi mar annyira nem vagyunk azok igy ezzel nincs baj. De ismerek olyan párt is akik elsö unokatestvérek mégis családjuk van. Akkor a mi esetünk tenyleg nem probléma. Vagy mégis? Köszönjük!

Szakértőnk válasza a családi kapcsolatokról szóló kérdés!! kérdésre

Kedves Levélíró!

Általánosságban igaz, hogy minél közelebbi a rokonság, annál nagyobb gyermekvállalás esetén a genetikei kockázat. A kutatások szerint azonban ez a kockázat másodunokatestvérek esetében már kicsi, így ez komoly akadályt nemigen jelenthet. Mindenesetre, a későbbiekben, ha családalapításban gondolkoztok, érdemes lehet kikérni egy genetikai tanácsadó véleményét, különösen, ha van a családotokban valamilyen örökletes betegség. Nehézséget inkább a környezetetek ellenállása jelenthet, de közösen biztosan meg fogtok majd tudni birkózni a problémákkal. Azt gondolom, ha úgy érzitek, fontos számotokra ez a kapcsolat és boldogok lehettek egymással, tartsatok ki egymás mellett! Biztos vagyok benne, hogy idővel a barátnőd szülei is elfogadják majd, hogy együtt vagytok, ha boldognak látják a lányukat!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor