Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Tetszek egy fiúnak, de(.....
  

Tetszek egy fiúnak, de(...........)

ora 2013-08-06 19:31:13

Kedves szakértő! A srác akinek tetszek 22 éves. (én 17 vagyok)
fél éve bejelölt a facebook -on egy csoporton keresztül. nézegette a képeimet és képek alapján már megtetszettem neki. mert sok kisgyerekről is vannak képek (és többek között ez tetszik neki a legjobban,mert sokat foglalkozok gyermekekkel). Aztán küldött egy üzenetet, és mindezt el is mondta. Egyébként adventista vagyok és egy ilyen csoport tagja vagyok a facebook-on és ő is tag (ezen a csoporton látta meg bejegyzéseimet) vagyis (és az a legfontosabb,hogy közös a vallásunk). Írta,hogy megszeretne ismerni engem. És elkezdtünk beszélgetni, minden nap írtunk egymásnak, megismerkedtünk és egyből barátok lettünk (bát én tudtam,hogy többet akar(t)) de a barátság megvolt köztünk, amikor problémám volt megírtam neki és mindig segíteni akart, és ugyan ez fordítva:)
és tudtam neki segíteni a tanácsaimmal mondta,hogy rengeteget segítettem, ugyan is depressziós volt,mert az ex barátnője szakított vele, decemberben (ő engem nem sokkal azután jelölt be)
és sokáig élt benne a remény,hogy meggondolja magát, állandóan rajta járt az esze. én pedig ajánlottam neki,hogy fusson min. 15 percet naponta, először csak keveset, és sokmást is mondtam neki, amivel elterelheti a gondolatot (azóta többet is mozog, hisz nem volt valami sportember, nem is mozgott eleget). Már jobb a helyzet é már ő is belátja,hogy nem érdemes rágondolni, (mindig azt mondja,hogy "nem érdemli meg").
Pár hete találkoztam vele először (mert sajna messze lakunk egymástól) és Balcsin találkoztam vele :) azthiszem nekem is tetszik,
bár nem sportalkat (pedig a sport javítana az egészségi állapotán és fittebb lenne és kitartóbb), de jól eltudok vele beszélgetni. (és nem szívesen mentünk el, még szívesen maradtunk volna együtt :) ) utána egyből hiányzott és ő is már az nap írt rám, hogy milyen volt és ki beszéltük azt a napot :):)
ő írta is nekem hogy akarna járni velem.. Csak kettő dolog tart engem vissza!!!!:( Az egyik az,hogy azt gondolom, neki még várnia kéne egy újkapcsolattal,mert még mindig nem dolgozta fel teljesen. Bár ő azt mondta,hogy csak úgy tudna túllépni rajta,ha új kapcsolatba kezdene... és én ettől tartok, hogy mindig a volt barátnőjéhez fog hasonlítani és nem leszek neki elég jó hozzá képest. és előfordulhat,hogy ő is szerelmes lesz meg én is de még mindig hiányzik neki az exe és egyszercsak összetöri a szívem.
a másik, hogy nekem nem volt 3-4 hónapnál továbbtartó kapcsolatom, olyan kapcsolatom ami szerelem lett volna, csak olyan próbaféle..... és nem vagyok még magammal kibékülve, olyanokat szoktam mondani a barátaimnak amikor ilyenekről beszélünk,hogy nekem sosem lesz olyan srác aki szerelmes lesz belém...stb.....
és félek az elutasítástól.......
De vágyok egy jó szerelmi kapcsolatra!!!!!!
De ezzel biztosan várnék! de nem tudom. Múltkor féltékeny volt rám,hogy én milyen fiúkkal beszélgetek facebook-on :) (mert nem tudta,hogy ők a barátaim )
köszönöm válaszát!
üdv: Virág

Szakértőnk válasza a Tetszek egy fiúnak, de(...........) kérdésre

Kedves Virág!

Azt írod, tetszetek egymásnak a fiúval, jól érzitek magatokat együtt. Persze még eléggé alakulóban van a kapcsolatotok, de benne van a pakliban, hogy boldogok lehessetek együtt, egy párként. Ugyanakkor a félelmeid visszatartanak attól, hogy bele merj ugorni ebbe a párkapcsolatba. Azt írod, "várnia kéne egy újkapcsolattal,mert még mindig nem dolgozta fel teljesen....és félek az elutasítástól". Szerintem a kapcsolatotoknak ebben a stádiumában korai lenne biztosat mondani arról, hogy tényleg működne-e a dolog, készen áll-e rá, hogy közel engedjen magához, meg tudtok-e bízni egymásban és önmagatokban. Természetes, hogy bizonytalan vagy, de azt gondolom, a bizonyosság, hogy szeret a fiú és veled akar lenni (és fordítva, hogy te meg ővele akarsz lenni), leginkább menet közben, fokozatosan alakul ki.  Gondold át, szeretnéd-e megpróbálni! Az, ami köztetek van, jó alap lehet és ha több időt töltötök együtt, akár mint egy pár, kialakul, mennyire tud elmélyülni köztetek ez a kapcsolat, tényleg egymásra vágytok-e!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések