szorongás.

ora 2013-08-02 13:06:48
Kedves doktornő! Elég furcsa dolog miatt írok most. 17 éves vagyok és nagyon sokat szorongok és idegeskedek minden ok nélkül.Mindig is ilyen voltam.általános iskolában is mindig rámtört de akkor volt rá oka ,de akkor nagyon rosszul voltam a gyomrom nagyon fájt és izzadtam remegtem egy dolgozat elött,nagyon sokszor volt hogy haza kellet mennem a sulibol olyan rosszul lettem.
Még mindig feszülök az iskolában de már nem annyira mint régen.Van amikor ok nélkül csak a környezet miatt rámjön ez a pánikolás pl az informatika teremben mindig rosszul lettem,de csak ott.De itthon is rám szokott jönni csak ugy ok nélkül és már ugyérzem ki készülök álllandoan megy a hasam és remegek.Mitől lehet ez és mit lehet ellene tenni?

Szakértőnk válasza a szorongás. kérdésre

Kedves Levélíró!

Régóta veled van ez a szorongás és különféle helyzetekben jön elő. Azt gondolom, mindenképpen érdemes lenne kicsit mélyebben is foglalkoznod vele, hogy honnan eredhet, mi az, amihez tulajdonképpen kapcsolódik. Ebben sokat segíthet, ha személyesen is felkeresel egy pszichológust! Próbáld esetleg megfigyelni, hogy amikor szorongsz, milyen gondolatok bukkannak fel a fejedben. Könnyen lehet, hogy eze valami mélyebb félelmedet jelenítik meg és így váltanak ki benned szorongást, hiszen például önmagában az informatika terem valószínűleg nem olyan szorongató. Inkább az a lényeg itt, hogy te mit gondolsz róla! Értékeld aztán a gondolatidat aszerint, hogy mennyire igazak és mennyire inkább csak félelmeiden alapulnak! A szorongás oldásában sokat segíthet, ha elsajátítasz valamilyen relaxációs technikát vagy tudatosan eltereled a figyelmedet pozitív irányba, amikor megjelenik a szorongásod.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések