Legjobb a felejtés?

2013.08.01.
Tisztelt doktornő!
Elmúlt évben írtam egy levelet,amiben egy 16 éves lánnyal való történéseimet írtam le... Azóta történtek változások,először pozitív majd negatív irányba. Túl léptük a barát határt és elcsattant az első csók. A együttlét dolgot a lány még sem akarta,mert számára nem volt meg a szerelme irányomba. Megértettem és próbáltam vele magam megszeretettni... kedvébe jártam,programokat szerveztem amikre el is jött... de valahogy nem tudott tovább lépni. Az ő elmondása szerint számtalan esélyt kaptam tőle,de mindegyiket elszúrtam... bevallom egyszer elszúrtam,amikor a barátaival akart lenni és én közöltem vele "vagy ők vagy én" talán ezt nem kellett volna,meg is sértődött. Majd utána találkoztunk,ahol komolyan megbeszéltük a kettőnk közti helyzetet. Itt én elmondtam neki,h nem volt szép tőlem amit mondtam meg stb... majd a semmiből kérdezett egy ilyet bízok-e benne... mert megtudta valakitől,hogy a családi körülményeimről nem mondtam igazat neki. Szerinte ha ezt elmondom neki máshogy állt volna hozzám (de szerintem ez hülyeség) Végül nem mondtam el neki azóta sem. Sajnos elég rossz dolgokat éltem át családilag és nagyon kevés embernek nyílok meg e- téren. Megkérdeztem tőle,miért akarod ennyire tudni és azt válaszolta mert fontos vagyok neki. Erre én megfogtam a combját,egy darabig engedte majd vissza tette a kezemet a combomra. Kínos csend,majd megkérdeztem tőle,hogy válaszoljon őszintén "Köztünk soha nem lesz több barátságnál" mondtam neki,hogy tudnom kell mert szenvedek és hiányzik meg minden és úgy nem tudok együtt lenni vele,hogy barát mert én mindig többet gondolnék. Választ nem kaptam se igent se nemet még talánt sem... csak elköszönt a nevemet kimondva. Persze én ezen nem akadtam ki,mert szerintem nem akart megbántani és fontos vagyok neki mint barát. Elköszöntünk puszival és azóta nem keresem. Sajnos nagyon hiányzik pedig külföldön vagyok hétfőig amit ő is tud talán ezért nem keres vagy valami. A kérdéseim önnek amikre remélem tud választ adni,nagyon hálás lennék érte,mert teljesen magam alatt vagyok.
Ön szerint a lány a leírtak alapján,hogy érez irántam? Lát-e szakértői szemmel többet a kapcsolatunkba? Mit tegyek ez után? (keressem vagy ne,várjam míg ő keres)
Tisztelettel Szabolcs!

Szakértőnk válasza a Legjobb a felejtés? kérdésre

Kedves Levélíró!

Az alapján, amit írsz, azt gondolom a lány elég sok információt adott neked ahhoz, hogy átgondolhasd a helyzetet! Elmondta, hogy fontos vagy neki és ha azt érezné, hogy megbízol benne, talán tudna másképp állni hozzád. Két konkrét esetet is írsz, melyekben az érezte, nem bízol benne és emiatt kihátrált a kapcsolatotokból. Elképzelhető, hogy akkor sem változna semmi, ha jobban megnyílnál neki, engednéd, hogy megismerjen, közelebb kerüljön hozzád először lelki és csak aztán testi szinten és éreztetnéd vele, hogy fontos a számodra és nem akarod korlátozni semmiben, ami fontos neki. Az is lehet, hogy így lassan egyre közelebb kerülnétek egymáshoz és kialakulna benne a szerelem. Biztosíték sajnos nincs rá, így neked kell eldöntened, tudod-e vállalni ezt a kockázatot vagy inkább elengeded őt!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor