annyira rossz

2013.07.13.
kedves doktornő!!!
14 éves lány vagyok...
volt pár fiú akik nagyon tetszettek de én egyiknek se tetszettem soha és engem ez már nagyon bánt :( amikor tükörbe nézek sokszor van h elkezdek sírni h mér kell élnem mér vagyok ilyen rondaság meg kövér és ilyesmik.... sokszor gondolkoztam már öngyilkosságon is..:/// elkezdtem fogyókúrázni hátha ezzel van a baj pedig akk voltam 44 most pedig 41kg (14 évesen 163 cm-vel) és még mindig fogyni akarok meg ha valamit nagyon meg bánok inkább ki hányom... egyszer amikor belenéztem egy kis tükörbe kb 1 percig bámultam és eltobtam és síró görcsöt kaptam...:/ most valami bajom van? ugy értem vmi betegség? a szüleimmel ilyenkeről nem nagyon beszélek ...előre iis köszönöm válaszát.

Szakértőnk válasza a annyira rossz kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt javaslom, mindkenképpen beszélj erről a szüleiddel és kérjél segítséget! Az, hogy ennyire rondaságnak gondolod magad, a 41 kg-od ellenére kövérnek látod magad, hánytatod magad és az öngyilkosságon gondolkodsz, arra utal, hogy komoly probléma van az önértékeléseddel és az énképeddel, mintha elcsúszott volna irreálisan negatív irányba. Ilyenkor óriási segítséget nyújthat egy pszichológus, hogy kicsit változzon a kapcsolatod a saját testeddel!

Az, hogy öngyilkosságon gondolkodsz, jelzi, hogy nagyon szeretnél változtatni valamin, csak talán nem tudod, hogyan. Ilyenkor sokat segíthet, ha valaki külső szemlélőként rá tud világítani olyan lehetőségekre, melyeket te, talán a kétségbeesésed miatt nem annyira látsz meg. Az öngyilkosság végleges, visszavonhatatlan lépés önmagad ellen. Biztos vagyok benne, hogy van olyan megoldás, ami inkább építő, mint pusztító jellegű!

Addig is, azt gondolom, sokat segíthet, ha ha megpróbálod a benned felgyűlt feszültségeket sportolással levezetni vagy kiírod, kibeszéled őket magadból! Nézz körül a fiúk között is, hátha találsz olyat, akinek mégis tetszel, még ha esetleg neked ő nem is tetszik annyira! Biztos vagyok benne, hogy hamarosan olyannal is összetalálkozol, akivel kölcsönösen tetszetek meg egymásnak! Ne az eddigi néhány kudarcod alapján vonj le hosszabb távra is következtetéseket!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor