Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Tanácstalanság a köbön
  

Tanácstalanság a köbön

ora 2013-07-11 02:14:06

Kedves Szakértő!
Egy hete vége lett egy két hónapos kapcsolatomnak.
Nem jártunk, csak a mi tudtunk a dologról, és a család, de már írtam is sokszor tanácsért, bár nyílván most hirtelen így nem fogja tudni hogy ki vagyok. De lényeg a lényeg, hogy vége lett egy hete, mert az első nagy szerelme rátalált vagyis az exe és adott neki még egy esélyt.
Azóta éjjelente nem tudok aludni, most is hajnali 2 van és ezt írom.
Azon kattog az agyam hogy vajon nem voltam neki elég jó?! Az új csaj biztos szebb és jobb nálam. Még szeretem, és képtelen vagyok elfelejteni. Nem azt mondta hogy vége, hanem hogy szünetet kér hogy lerendezze a dolgokat magába, de most együtt van a csajjal.. Lehet hogy még visszajön hozzám? Én nemtudok továbblépni, és nemtudom magamat túl tenni rajta, nagyon szeretem, Ő az igazi első szerelmem, bár ezek szerint ő nem érzett így. Na mindegy. Mit csináljak hogy tudjak aludni? És felejtsem el, vagy várjak (mondjuk mást nem tudok csinálni)? Tényleg tanácstalan vagyok, kérem írja le, hogy Maga hogy látja a dolgokat! Köszönöm szépen az eddigi segítséget és most is a válaszát előre is!<3

Szakértőnk válasza a Tanácstalanság a köbön kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, ha a barátod nem zárta még le a kapcsolatát az exével, amikor veled belement ebbe a kapcsolatba, akkor itt nem nagyon merül fel az, hogy melyikőtök szebb és jobb. Sőt, valószínűleg bárki lett volna a helyedben, hasonlóan alakultak volna a dolgok. Talán még jobb is, hogy időben tisztázza magában a dolgokat és kideríti, valóban az exével szeretne-e lenni, hiszen így lehetősége lesz lezárni azt a kapcsolatot, amennyiben azt akarja és esetleg veled, tiszta lappal belemenni egy újba vagy azzal a lánnyal lenni együtt, akivel valóban szeretne. Nem hiszem, hogy tudna úgy veled lenni, ahogy te arra vágysz, ha annyira kötődiki valaki máshoz, hogy inkább vele akarjon lenni. Gondolj csak bele, az emberek nem feltétlenül az alapján választanak maguknak barátot vagy párt, hogy szép vagy jó-e az illető. Egy mélyebb kötődés ennél jóval többről szól, ott megjennek az egymás iránti érzések és az, hogy a két fél, hogyan illik össze. A barátodnak az exével volt egy kötődése, mely hosszabb idő alatt alakult ki és mely úgy tűnik, erős  annyira, hogy akármit is érzett irántad, adni akarjon egy esélyt a másik lánynak. Biztos vagyok benne, hogy veled sem véletlenül volt együtt két hónapig, hanem tényleg tetszel neki és szeret veled lenni. Azt javaslom, adj neki most egy kis időt, jelezd neki, hogy nem sürgeted, de ha úgy alakul, hogy lezárja az exével a kapcsolatát, te még nem igazán léptél  tovább, szívesen adnál esélyt magatoknak! Addig is, próbáld elterelni a gondolataidat, tudatosítsd magadban, hogy ezt a döntést a barátodnak kell meghoznia, ez egy rajtad kívül álló dolog,  és foglald le magad olyan tevékenységekkel, melyek örömet okoznak!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések