Nem járok el sehova

2013.07.05.
Kedves Doktornő!Hatosztályosba mentem,most fejeztem be a 8. osztályt a megye legerősebb gimnáziumában,egy négyessel matekból ,a többi ötös volt.Úgy gondolom hogy nincs gond velem,úgy viszonyulok másokhoz ahogy ők hozzám,kedves,normális vagyok,184-5 cm,82 kg..Hasamon van a legtöbb felesleg,főleg akkor látszik ha nincs rajtam póló..arcom kicsit ducibb amikor mosolygok,nem tudom hogy ezt bebeszélem-e vagy tényleg ilyen.
Sokan kérdezik hogy,mért nincs még barátnőm stb..
Általánosból volt 2-3 "jó" barátom,de egyikkel sem tartottam annyira kapcsolatot,miután hatosztályosba mentem.Egyik már iszik heti rendszerességgel,másikat amikor láttam (meghívtak a bankettükre) mellém ült,végig elfordult,majd próbáltam beszélni vele,kicsit sikerült,aztán elült egy másik helyre.Hatosztályosban vannak úgy néhányan akikkel kijövök,de kis városban lakom.Inkább csak a suliban "ütjük" el az időt,így nincs is az a társaság akivel tudnék menni akárhova,pl. kicsit mozizni,meg ilyesmi,mert szeretnék új embereket,lányokat megismerni,mert idén 3 lány mondott nemet amikor el hívtam valahova.Később rádöbbentem hogy mai lányoknak inkább bunkóbb fiúk jönnek be.Ismertségi köröm most kilőve,így szeretnék valamerre eljárni de nem tudom kivel,és attól is félek hogy lerontok az iskolában egy barátnő/rossz társaság vagy esetleg a nyáron megszokott gépezéstől...Szüleim nem szigorúak,nem szeretek tanulni,de leülök és addig tanulok amíg nem megy.(Fogorvos szeretnék majd lenni)
Önbizalmam sincs,mert buszon sokszor láttam hogy néhány lány néz,mosolyog rám,(én meg fapofával nézek mindig)de nem merném leszólítani őket.

Szakértőnk válasza a Nem járok el sehova kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem érdemes lenne megpróbálnod kicsit úgy alakítani az életeden, hogy aktívabban mozdulj a külvilág felé. Járj el otthonról, eleinte akár egyedül, akár olyannal, akivel kedvelitek egymást és bár annyira nem vagytok jóban, de neki is jól jön valaki, akivel kimozdulhat. Vannak dolgok, melyekhez még társaság sem kell! Csinálj magadnak olyan programokat, melyek pozitív élményeket adnak! Biztos vagyok benne, hogy ahogy nyitottabbnak tűnsz, egyre könnyebben fogsz magadnak haverokat találni, akikkel még több programot szervezhettek. Nem csak neked van rá igényed, hogy így nyáron legyen kivel együtt lenned! Keress hozzá partnert, aztán majd meglátod, ki az, akivel jobban érzed magad. Sőt, bármikor összetalálákozhatsz egy olyan lánnyal is, akivel kölcsönösen megtetszetek egymásnak! Ne bújj el ilyenkor "fapofa" védelme mögé, hanem adj lehetőséget rá, hogy kiderüljön arról a lányról, hogy ő az! Lehet, hogy nem pont azok közül lesz valamelyik, akikkel a buszon együtt utazol, de ismerkedni, haverkodni, jó terep lehet a busz is.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor