Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Érdekes problémák
  

Érdekes problémák

ora 2013-06-25 22:36:43
Üdv! Most kezdtem a gimit, egy nyelvi előkészítős osztályba járok ahol, egy olyan angoltanárnőt, kaptam akit nagyon megszerettem, és mindig próbálok a kedvében járni, van 2 legjobb barátnőm akik szintén imádják a tanárnőt... ma volt a születésnapja, és nagyon sokat készültünk rá 3-an, vagyon izgultam, előző este még aludni sem bírtam, de amikor felmentünk hozzá, olyan furcsán kezdtem érezni, magam mert csak a két másik barátnőmmel foglalkozott főleg velem pedig nem, pedig annyira akartam, és annyira rosszul éreztem magam, hogy szinte már a sírás kerülgetett, pedig én soha nem szoktam sírni, semmiért, most viszont kedvem lett volna hozzá. Aztán az egyik közösségi oldalon beszélgettünk, és mondta, hogy mennyire kedvesek vagyunk, de úgy érzem ez sem nekem szólt és most nagyon szomorú vagyok.
A másik dolog, szintén az egyik tanárommal van.. az informatika tanárommal, őt szintén nagyon szeretem, de többet érzek iránta mint barátság, pedig szinte a apám lehetne, de vele is próbálok jó kapcsolatban lenni, de nem igazán sikerül és ezért is nagyon rosszul érzem magam, főleg, hogy ezt az előbb említett tanárnő is "sejti" és igy viccelődni próbál vele, hogy szerelmes vagyok belé, de nem gondolom hogy ez szerelem lenne, csak kitudja valamiért, ragaszkodom hozzá, ez az ember egy napon született az apukámmal, és még a keresztnevük is ugyan az, de egyszerűen ha meglátom ezt a két személyt és elkezdek mosolyogni és remegni és majd kiugrik a szívem a helyéről, ők egyébként nagyon jó barátok, már régóta tanítanak ebben az iskolában. De ettől eltekintve, annyira azt érzem, hogy egyáltalán nem szeretnek engem és ez mélységesen elkeserít.

Szakértőnk válasza a Érdekes problémák kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, aközött, hogy "egyáltalán nem szeretnek" téged és aközött, hogy nem szeretnek annyira, mint amennyire te szereted őket vagy annyira, mint amennyire te szeretnéd, hogy szeressenek, óriási különbség van. Valószínűleg szeretnek téged, mint a diákjukat, mint ahogy az egy tanár-diák kapcsolatban teljesen rendben is van. Gondolj csak arra, hogy még a közösségi oldalon is beszélgetett veled a tanárnő és abban is partner volt, hogy meglátogassátok. Elképzelhető, hogy azért is érzed úgy, hogy nem szeret, mert esetleg kicsit távolságtartóbb, mert nem tud mit kezdeni a te intenzív érzéseiddel vagy a görcsösségeddel. Azt gondolom, érdemes lenne kicsit átgondolnod, mit is akarsz a tanáraidtól! Azok az érzések, melyeket leírsz, kissé túlmutatnak egy tanár-diák kapcsolaton és valószínűleg nem is nekik maguknak szólnak, hiszen, mint a diákjuk, nem is ismerheted őket eléggé ahhoz, hogy kialakulhattak volna irántuk. Inkább arról lehet szó, hogy valami mélyebb vágyakat mozdítottak meg benned, melyek kissé elsodortak, eltávolítottak érzelmileg attól a kapcsolattól, ami viszont ténylegesen van közted és a tanáraid között. Gondolj csak bele, a férfiban mintha kicsit apukádat látnád, pedig ő nem az apukád és nem is apaszerepben van jelen az életedben! Ez bele tud zavarni egy kapcsolatba, hiszen nem egyértelmű, hogy őrá reagálsz-e vagy arra, akivé a fantáziádban átalakul. Talán segíthet, ha újra és újra tudatosítod magadban, hogy mi az, ami a valóságban jelen van, hogy az érzéseid is inkább ahhoz kapcsolódjanak. Az pedig, hogy milyen mélyebb vágyak mozdultak meg benned, fontos információ lehet számodra az önismereted szempontjából és hasznos lehet a későbbiekben a kapcsolataidhoz.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések