Elutasították a joggal járó családi pótlékom:(

2013.06.25.
Kedves Dr. Nő!
Mivel már 20 éves vagyok, és nem járok iskolába, de még nincs munkahelyem, eljött az ideje annak, hogy első alkalommal elmentem Országos Rehabilitációs Intézetbe, hogy elintézzem a félsüketségem után kapott családi pótlékot illetve a 90 %-os utazásra jogosító kártyámat, amit eddig is mindig megkaptam.
Igen ám, de amikor behívtak felülvizsgálatra, és felületesen átfutották az eddigi orvosi leleteimet, meg sem vizsgáltak, csak megkérdezték, hogy mi a panaszom. Mondom, hát félig süket vagyok (hisz valóban így van, mivel dobhártya sincsen az egyik fülemben) és szeretném igényelni a családi pótlékot. Ezen kívül az asztmát és az egész éven át tartó szüntelen orrdugulásomat is elpanaszoltam a kedves őszhajú Dr. néninek, akinek erre a következő volt a reakciója, idézem:
"Maga nem félsüket, mivel hallja amit mondok és rendesen reagál rá. Az orrlégzési problémáiról pedig annyit, hogy azok már kisgyermek korában meg kellett oldódjanak" Így hát nem volt hajlandó elismerni nem hogy a félsüketségem, de még a hallássérülésem sem, mert úgy iratta a számítógépbe a kollégájával a problémámat, hogy halláscsökkenésem van, miközben a helyes megnevezése "hallássérült" lenne, hiszen az egyik fülemmel egyáltalán nem hallok semmit és háromszor műtve is volt.
Aztán egy kis idő elteltével meg is jött a határozat, mi szerint 42%-os egészségkárosodással ismertek el, és elutasították a családi pótlékra való jogosultságomat is.
Fel szeretnék lebbezni, mivel így is nehezen tud a családom eltartani és abban szeretném a tanácsát kérni, hogy mit írjak a fellebbező üzenetben, hogy az hatásos legyen? Hogyan lehetne úgy elintézni, hogy a lehető leghamarább igényelhessem az újboli felülvizsgálásomat? Hiszen nagyon igazságtalannak érzem ezt az egészet, mivel úgy érzem, már pusztán a félsüketségem miatt is járna a családi pótlék, még ha más panaszom nem is említettem volna meg.
Előre is köszönöm szíves válaszát! :)
Tisztelettel: T.R.

Szakértőnk válasza a Elutasították a joggal járó családi pótlékom:( kérdésre

Kedves Levélíró!

Sajnos nem tudok érdemben segíteni. Azt javaslom, fordulj a határozatban megjelölt ügyintézőhöz. Érdemes volna tőle (mint illetékestől) megtudakolni, van -e mód fellebbezésre, és ha igen, akkor milyen formában.

Minden jót:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor