depressziós vagyok

2013.06.12.
Üdv! Szeretnék tanácsot kérni , Körülbelül 2 éve elkezdődött nálam rosszkedv,lehangoltság meg ilyesmi , de nem vettem tul komolyan,aztán ez egyre jobban erősödött,utána olvastam és minden tünetem depresszióra utal,de nem tudom hogy mihez kezdjek segitségre van szükségem.A szüleimmel nem avgyok jó kapcsolatban,szinte nem is beszélünk.16 éves koromban öngyilkosságal probálkoztam,de a szüleim akkor sem foglalkoztak vele. Elkezdtem vagdosni magam ezt észre vette anyum és elküldött egy gyermekpszihológushoz.3 honapig kellet járnom,de semmit sem segitett,nem mondott semmit.Szeretnék pszihiátriára menni,de anyumnak nem merek szolni hogy ilyen problémáim vannak mert nem akarom ezzel terhelni,meg ugysem érdekelné.És pénzem sincs pszihiátert fizetni. Mit tegyek? hogyan kezdjem el? Házi orvoshoz forduljak?

Szakértőnk válasza a depressziós vagyok kérdésre

Kedves Levélíró!

Igen, azt javasolnám, fordulj a háziorvosodhoz, kérj tőle beutalót. Segíthetne emellett, ha mégis sikerülne anyukádnak elmondanod, hogy problémáid vannak! Gondolj csak bele, régebben is támogatta, hogy prszichológushoz járj, így most miért ne segítene? Amúgy is, az, hogy otthon eltitkolod, hogy mi zajlik benned, rengeteg további feszültséget kelthet bened, melyek nélkül talán jobban éreznéd magad. Állj ki magad mellett és amellett, hogy segítséget szeretnél kapni!

Azt javasolnám addig is, hogy foglalkozz kicsit tudatosabban azzal, hogy mi történik benned és segítsd elő, hogy aktívabbnak érezd magad, jobb hangulatod legyen. Próbáld levezetni a benned felgyülemlett feszültségeket! Kezdj el intenzíven sportolni, írjál naplót és fejezd ki képi, zenei, írásos vagy bármilyen más formában a benned kavargó érzéseket. Menj emberek közé, tölts több időt a barátaiddal, meglátod, rád tud ragadni a jó hangulat, ha enged magad kicsit belesodorni! Alakítsd emellett úgy az életedet, hogy minél több pozitív aktivitás legyen benne! Szervezz olyan programokat, melyekről azt reméled, jobban érzed majd magad, és tűzz ki magad elé akár rövidebb távon is elérhető célokat, melyekért bár meg kell dolgoznod, de sikerélményt adnak és előreviszik az életedet!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor