Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Szabad vagy nem?
  

Szabad vagy nem?

ora 2013-06-11 15:38:55

Megzavarodtam kissé.
Régebben jártam pszichológusnál szorongásos problémák miatt, sok mindenről beszélgettünk, és azt mondta, hogy az önkielégítés teljesen természetes dolog, mindenki csinálja stb, és emiatt biztos nem fogok a pokolra jutni. És azt mondta, inkább ezt csináljam, minthogy vagdossam magam... Tökre örültem, hogy valaki ebben segített, és végre nem szégyenkeztem miatta.
Csatlakoztam egy ifi gyülekezethez, ahol az egyik bibliaórán a szexualitásról volt szó, és arról is beszélt a lelkész, hogy halálos bűn, tisztátalan dolog az önkielégítés.
Lány létemre majdnem minden nap nyúlok magamhoz(lefekvés előtt, rendbe is tette az alvásproblémáimat, utána hamar el tudok aludni, és nem forgolódom), és emiatt megint nagyon rosszul érzem magam. Próbáltam imádkozni, de ugyanúgy tombol bennem a vágy. Nem tudok mit tenni. Barátom nincs, sose feküdtem le még fiúval, és házasságig nem is szeretnék.
Nem érzem ezt bűnnek, az a baj szerintem. :-( Hisz ezzel senkit se bántok. Csak Isten szerint, azzal hogy fantáziálok valakiről, az paráznaság, és a hit arra tanít, hogy másnak szerezz örömöt, ne magadnak... Önzőségnek számít... Itt bukik el ez a dolog. :-(
Basszus, nem tudom, mit csináljak. Túl prűd vagyok, hogy a lelkészhez forduljak :/ ezért jöttem ide.
Ki mondott igazat? A pszichológus vagy a lelkész?
Köszönöm
Böbe

Szakértőnk válasza a Szabad vagy nem? kérdésre

 Kedves Böbe! 

Nehéz a kérdésedre válaszolni, én korrektül nem is tudok. Nyilán én orvosi-fiziológiai szempontokat veszek figyelembe, a vallás pedig egy teljesen más nézőpontból vizsgálja a maszturbálást. Orvosi szempontból nem káros és nem kóros. Nem kell negatív következménytől tartanod. Az egyedüli negatív hatás a bűntudat amit érzel. Egyébként én azt gondolom, hogy egészéges fiatal embereknél a nemi vágy (hosszas) kikapcsolása gyakorlatilag lehetetlen, ennek oka pedig a biológia. Tehát ezzel félig-meddig válaszoltam a kérdésedre, de talán érdemes volna a leléksz véleményét, magyarázatát is kikérned.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

- hirdetés -