anorexia??

2013.06.09.
kedves doktornő!
Én egy 14 éves lány vagyok 45 kg körül. Mindenki szerint nagyon vékony vagyok , de én mégis túlsúlyosnak látom/érzem magam. Este 7 után soha se merek enni hogy nehogy elhízzak, meg egyébként is nagyon keveseket eszek. Attól félek hogy anorexiás vagyok/leszek.
A szüleimmel nem nagyon beszélek ilyenekről, orvoshoz meg nem merek fordulni. Csak a barátom és a legjobb barátnőm tud arról h kövérnek érzem magam. Kérem segítsen hogy hogy tudnék ezen változtatni. előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a anorexia?? kérdésre

Kedves Levélíró!

Nem mindegy, hogy milyen magassághoz párosul a 45 kg. Korábban (gyermekkorodban) milyen volt a testalkatod? Mindig is keveset ettél, vagy csak mostanában figyelsz ennyire az étkezésedre? Ezek fontos kérdések.

Ha a barátaid tudnak a problémádról és bennük megbízol, akkor javaslom, hogy beszélgessetek a témáról. Azt hiszem, az ő véleményükre adhatsz. Ők kívülről látnak, meg tudnak ítélni téged. Ha úgy látják, hogy kórosan vékony vagy (ezt egyébként BMI kalkulátorral is ellenőrízheted!), akkor javasolt elgondolnkodni azon, hogy min változtatsz az életedben. Meg kell próbálkozni egyedül (illetve az ő segítségükkel) változást elérni. Ha nem megy, akkor beszélj a szüleiddel, az ő segítségükkel szükség esetén eljutatsz szakemberhez is.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor