nemtudom ki vagyok

2013.06.08.
Tisztelt doktornő!
17 éves vagyok,fiú.Már kiskorom óta érdekelnek a lányos dolgok,barbi baba stb. A fiukhoz vonzódom ,de nem tudom hogy tényleg meleg vagyok e vagy transexuális.Szeretek női ruhát felvenni,sminkelni.és mindig irigykedtem a lányokra amiért olyan szépek.Én is lány akarok lenni ,a műtéten is gondolkoztam.Viszont a sex téren szeretek fiú lenni és néha tetszek is magamnak fiúként máskor meg utálom a testem.Össze vagyok zavarodva.mi lehet ez?

Szakértőnk válasza a nemtudom ki vagyok kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, 17 évesen még túlságosan folyamatban van a személyiséged kialakulása ahhoz, hogy egyértelműen ki lehessen mondani, hogy a saját nemedhez vonzódnál, transzszexuális lennél vagy bármilyen más címkével lásd el magad. Ilyenkor rengeteg minden alakulóban van még benned, így azt javaslom, adj időt még ezeknek a folyamatoknak. Alakulóban van még a személyiséged és ezzel együtt a szexuális identitásod és a szexuális orientációd is. Mint te is írod, leginkább azt érzed, hogy össze vagy zavarodva és váltakoznak benned a különféle érzések. Fogd fel ezeket a jelenségeket önmagad keresgélésének a részeként! Segíthet ebben a folyamatban, ha kicsit tudatosabban kezdesz foglalkozni azzal, hogy ki is vagy te, milyen a viszonyod a saját férfiasságoddal és hogy állsz saját magad elfogadásával. Tedd fel magadnak a kérdést, miért szeretsz férfi lenni, miért nem szeretsz az lenni és milyen vágyak, félelmek vannak benned ezzel kapcsolatban. Az alapján, amit írsz, ez tűnik valójában problematikusnak. Figyeld a magaddal kapcsolatos érzéseidet, gondolataidat és próbáld elfogadni magad olyannak, amilyen vagy! Írjál naplót az érzéseidről, emellett pedig gyűjts tapasztalatokat, próbálgasd, hogyan tudod jól érezni magad férfiként és mikor jön benned a vágy, hogy inkább nő legyél. Ismerkedj, barátkozz, flörtölgess és figyeld meg, hogy alakulnak az érzéseid!

Amennyiben a későbbiekben sem tisztázódnak benned ezek a kérdések, érdemes lehet személyesen is pszichológushoz fordulnod, hogy hatékonyabb segítséget kapj ehhez a folyamathoz.

Hajrá!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor