Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Miért ilyen a barátom?
  

Miért ilyen a barátom?

ora 2013-05-21 20:47:40

Sokszor ha megkérem, hogy maradjon velem mondjuk egy órával tovább, akkor húzza a száját, mert fáradt meg stb. Mondjuk érthető mert 24zik, de csak egy órát kérek...
De ha mondjuk csak annyit mondok hogy szeretnék enni mondjuk egy pizzát, akkor azonnal ülünk kocsiba és megyünk... Erre sosem mondja hogy majd.. Múltkor is fagyit akartam fagyizni mentünk..
Egyszerűen hiába mondom neki, hogy nekem sokkal fontosabb ha ő van velem, mint a pénze.. nekem nem az kell...
Miért ilyen velem?
17/l a srác 24

Szakértőnk válasza a Miért ilyen a barátom? kérdésre

Kedves Levélíró!

Biztos vagyok benne, hogy a srác nem azért viselkedik így, hogy téged bántson. Valószínűbbnek tartom, hogy igyekszik a kedvedben a járni, mert fontos vagy a számára, csak éppen könnyebben alkalmazza az általa jobban ismert eszközöket ehhez. Talán akkor, ha konkrétan tudja, mit kell tennie, például megvenni valamit, akkor magabiztosabb tud lenni, mint amikor számára kicsit ismeretlenebb, bizonytalanabb területen kell jól működnie, azaz együttléttel, odafigyeléssel, gyengédséggel kifejeznie az érzelmeit. Ezek nehezen megfogható dolgok, főleg akkor, ha fáradt, esetleg nincs is ereje kitalálni, hogy mit csináljon, így könnyen elbizonytalanodhat és evezhet számára biztonságosabbnak tűnő vizekre. Talán segíthet, ha kicsit konkrétabban fogalmazod meg, hogy mire vágysz, egyszerűbb igényeket fogalmazol meg, figyelembe véve az ő energiaszintjét is, mint például azt, hogy szeretnél egy ölelést.  Neked is adhat így érzelmet, együttlétet, miközben hamarabb le is feküdhet aludni, ha fáradt, mint ha még tovább veled maradna.

Hajrá!

 Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus

- hirdetés -