Távkapcsolat...

2013.05.12.
Kedves Szakértő!
Van egy lány, akivel már 1 éve beszélgetek szinte minden nap. Már-már szinte mindent tudunk egymásról. Az az egyetlen probléma, hogy még soha nem találkoztunk, és ez nem is lesz lehetséges közelebbről, mivel kb 800 km választ el tőle. Nem tudom, hogy most mit érzek, hogy szerelmes vagyok-e... Ez normális, hogy valaki olyanba vagyok szerelmes akivel még nem is találkoztam?

Szakértőnk válasza a Távkapcsolat... kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, nem tudod, mit érzel a lány iránt. Szerintem ez teljesen érthető ebben a helyzetben. Így, hogy nem találkoztatok még személyesen, hanem számítógépen keresztül tartjátok a kapcsolatot, rengeteg mindent megtudhattok egymásról, de vannak olyan információs csatornák, melyek hiányzanak. Nincsenek illatok, hangok, arckifejezések, gesztusok vagy érintések. Nem tudtok együtt csinálni dolgokat, megtapasztalni az együttlétnek egy beszélgetésen túli módját. Azt gondolom, így lehetetlen közelebbről megismerni a másikat és megtapasztalni, hogy működhet-e a kapcsolat, jó-e együtt lenni. Így nem is alakulhat ki egyértelműen, hogy mit érzel iránta. Ráadásul a sok hiányzó információ óhatatlanul beindítja az ember képzeletét és ahogy kiegészítitek az egymásról alkotott képet a fantáziátok segítségével, még távolabb kerülhettek attól, hogy valós kapcsolat alakuljon köztetek, valós, egymásnak szóló érzésekkel.

Szerintem érdemes egy ilyen kapcsolatot fokozottabb tudatossággal kezelni. Ez fontos a számodra, sok, fontos dolgot kapsz belőle, de sajnos megvannak a korlátai. Alakítsd az érzéseidet is ezeknek megfelelően, ne engedd, hogy elrugaszkodjanak túlságosan a valóságtól! Gondold át, mit szeretnél, mire lenne szükséged, amit egy kapcsolattól meg akarsz kapni és azt is, hogy ezeket hogyan kaphatod meg. Felmerülhet, hogy valahogy majd együtt megoldjátok, hogy ténylegesen együtt tudjatok lenni, de felmerülhet az is adott keretek közt, ha esetleg úgy érzitek, ez a kapcsolat túl sok hiányzó elemet tartalmaz, hogy inkább barátok legyetek és valaki mással alakítsatok ki párkapcsolatot, aki elérhetőbb közelségben van.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor