Nem tudom miért csinálja ezt anyám

2013.05.10.
Kedves szakértő!
Pszichológia jellegű gondom van. Nem tudom ismeri-e a gyakorikerdesek.hu oldalt, ott kértem ezzel kapcsolatosan segítséget, de érdekelne egy szakértő véleménye is ezért nagyon megköszönném ha elolvasná a kérdésem:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-kerdesek__4328704-olyan-mintha-anyu-lassan-kezdene-bedilizni-es-fogalmam-sincs-h-most-mit-tudnek-c
Teljesen ki vagyok és fogalmam sincs hogy mit csináljak. Köszönöm, üdv

Szakértőnk válasza a Nem tudom miért csinálja ezt anyám kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, érdemes lenne valahogyan meggyőznöd arról anyukádat, hogy szerezzetek együtt pszichiátriai és mellé pszichológiai segítséget is! Az alapján, amit írsz, meglehetősen feszült, stresszes állapotban van, annyira, hogy kicsit mintha kezdene eltávolodni is a valóságtól. Könnyen elképzelhető, hogy a válás viseli meg ennyire és amikor tényleg elkezdenek rendeződni a dolgai és is lassan helyrebillen, de addig is mindenképpen azt javaslom, szerezzetek neki segítséget! Ő is érzi, hogy gond van vele, rosszul érzi magát a bőrében, úgyhogy talán partner is lesz benne!

Igyekezz türelmes lenni vele, meghallgatni őt, megérteni, hogy milyen érzéseket és gondolatokat kelt benne apukád elvesztése és milyen félelmei vannak a jövővel kapcsolatban! Beszéltesd erről és amennyiben van rá lehetősé, kérd meg a barátait is, hogy segítsenek őt támogatni ebben a helyzetben! Azzal kapcsolatban, hogy figyelik, legyél óvatos, csak annyi igyekezz őt visszahozni a realitásba, amennyire úgy érzed, elbírja, hiszen nem az a cél, hogy még zaklatottabb állapotba kerüljön.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor