Ellentétes kapcsolat

2013.04.29.
Üdvözlöm!
Először is szép napot kívánok :)
19 éves lány vagyok, magamról annyit hogy a goth stílust képviselem,szeretem a fekete extrémebb,elvontabb dolgokat, a művészetet, természetet minden ami szép az nagyon tetszik. Külsőmben is megmutatkozik a dolog,és a természetemben is, én már mondhatni így születtem =)
4 éve vagyok együtt a barátommal( ő 26 éves) aki pedig a totális ellentétem, ő a mai divatot követi,ez nem is lenne gond,csak a probléma ott van hogy semmi nem érdekli. Őt csak a számítógépek tartják lázban, nincs közös témánk. nem szeret olvasni, túrázni, kisebb ( nem balhés) bulikba járni, sem zenét hallgatni sorolhatnám... nem érti meg az én gondolkodásmódomat, elismerem nem vagyok könnyű eset,mert eléggé öntörvényű vagyok,és utálom ha elkezd parancsolgatni. Az a baj hogy unatkozom mellette. Szörnyen unatkozom. És sokszor megbánt. Úgy érzem hogy ez már inkább haveri kapcsolat mint szerelem, sőt inkább az,mert felőlem már semmi nincs.
Nagyon szeretnék egy olyan kapcsolatot kezdeni akivel van témánk, és egyforma "beállítottak" vagyunk, de itt nagyon nehéz olyan srácot találni.
Már nem tudom mit tegyek,mikor mondtam a barátomnak hogy szakítsunk, kinevetett és azt mondta majd elmúlik a hülyeségem. Az is idegesít hogy állandóan csak a szexet látja mindenben,folyton csak a szex, engem az meg nem érdekel.
2 év múlva hagyom itt Magyarországot, ő szerinte ez nálam megint valami baromság... pedig komolyan gondolom. Írok "könyvet" is,arra nem vette a fáradtságot hogy elolvassa,letudta " ez egy sz.r" >> ennyivel.
Az a baj hogy barátaim sincsenek,akikkel jól érezhetném magam.
Mit tegyek,kérem adjon tanácsot:(
Köszönöm

Szakértőnk válasza a Ellentétes kapcsolat kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, az, hogy nem tudod, hol bukkanhatsz rá egy olyan fiúra, akivel boldog lehetsz, nem lehet elég indok arra, hogy meg se próbáld! Csak emiatt ne maradj együtt a barátoddal! Azt írod, "Az a baj hogy unatkozom mellette.....És sokszor megbánt." Szerintem az, hogy mások vagytok, egyáltalán nem kell, hogy problémát jelentsen. Sokkal fontosabb az, hogy szeretitek-e és tisztelitek-e egymást, valamint van-e köztetek kölcsönös elfogadás és megértés. Talán érdemes lenne megpróbálnod kideríteni, hogy a barátodat tényleg nem érdekli a véleményed, azért nem vesz komolyan és nem érdeklődik irántad vagy egyszerűen csak nem veszi észre, hogy számodra ezek a dolgok tényleg fontosak. Szerintem ahhoz, hogy mindkét fél boldog legyen egy kapcsolatban mindkettejüknek kell benne olyasmit kapnia, amire vágyik. Derítsd ki, hogy a barátod tud-e ilyesmit adni és ha arra jutsz, hogy tényleg nem ő az, akivel együtt szeretnél lenni, akkor lépj ki határozottan a kapcsolatból. Ne csak mondd, hogy szakítsatok, hanem tényleg szakíts vele! Nyiss más irányba, keress haverokat, barátokat, alakítsd úgy az életed, hogy jobban érezd magad benne!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor