Mit tehetek?

ora 2013-04-25 15:50:52

Kedves doktornő!
Az lenne a kérdésem Ön felé, hogy mit tehetnék abban az esetben ha egy barátom úgy akar kiszedni valamit, hogy úgymond "zsarol". Ma megbeszéltem vele egy fontos dolgot és elmondta, hogy nem látom át a helyzetet a barátnőmmel kapcsolatban és, hogy ez neki rosszul esik, hogy barátnőmnek elmondok mindent előtte meg titkolózok. Rosszul esik neki, hogy nem közlök vele annyi mindent ezért vet be ilyesmi "zsarolós" módszereket. Megmondta ma, hogy ez nem biztos, hogy fog változni, de jobb lehetne a kapcsolatunk sokkal ha elmondanák neki jobban dolgokat és nem kéne harapó fogóval kiszednie belőlem. Mondtam neki, hogy nem hiszem, hogy változtatna a mostani állásponton, de ő mondta, hogy sokkal jobb lenne minden. Nem tudom, hogy most mit kéne tennem. Kérem adjon tanácsot..
Köszönettel: Domcsyy
Ui.: Köszönöm az előző válaszát, azóta már rendeződött a helyzet, megbeszéltem mindkét féllel mindent. A barátnőmmel és az régi barátnőmmel is.

Szakértőnk válasza a Mit tehetek? kérdésre

Kedves Domcsyy!

A barátod úgy tűnik, mintha azt próbálná megértetni veled - bár kissé erőszakos módszerekkel - hogy szeretné, ha jobban nyitnál felé, közelebb engednéd őt magadhoz. Ennek a hátterében állhat akár az is, hogy féltékeny a barátnőddel való kapcsolatodra, de az is lehetséges, hogy ettől függetlenül is azt szeretné, ha közelebb kerülnétek egymáshoz. Azt javaslom, gondold át, hogy te mit szeretnél, mekkora közelséget! Két ember kell egy kapcsolathoz és az kiderült, hogy ő mit akar. Sőt, az is kiderült, hogy amit akar, azt igyekszik akár olyan áron is elérni, hogy figyelmen kívül hagyja a te igényeidet. Itt arra gondolok, hogy erőszakos módszerekhez folyamodik ahelyett, hogy lassan közeledne és igyekezne elnyerni a bizalmadat. Szerintem beszélj vele erről és igyekezz kicsit kölcsönösebbé alakítani a kapcsolatotokat. Annyira nyiss felé, amennyire még neked is belefér! Igyekezz vele magadtól megosztani azt, amit ki tudna húzni belőled, de a zsarolásnak ne engedj! Inkább mondd el neki, hogy milyen érzéseket kelt benned ez a helyzet, mennyire rosszul esik, hogy ilyen módszerekhez folyamodik. Igyekezz felhívni a figyelmét a te szempontjaidra is és próbáljatok együtt megoldást találni arra, hogy a jövőben hogyan kezelhetnétek hasonló helyzeteket anélkül, hogy bántanátok egymást!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések