Nem bírom a gimnáziumot! :'(

2013.04.17.
10. osztályos tanuló vagyok egy németes kéttannyelvű iskolában, nagyon nem bírom a gimnáziumot. Tanulok minden nap, minden tantárgyra, de félévkor 2,6 volt az átlagom, tavaly meg is buktam fizikából, de a pótvizsgán átmentem. Járok különórára matekból és fizikából is, mégsem lettek jobbak a jegyeim. :((
Érettségi után fodrásztanfolyamra szeretnék menni és ebben a szakmában szeretnék elhelyezkedni.
Mindenképpen iskolát akarok váltani, mivel így semmi értelme annak, hogy németül emelt szinten érettségizzek, viszont anyukám csak üvölt velem, amikor csak szóbahozom ezt az iskolaváltás dolgot. Szakközéppe szeretnék átmenni, ahol szintén kapok érettségit, csak nem bukom meg 20x.
Azt szeretném kérdezni, hogy szülői beleegyezés nélkül válthatok-e iskolát? (16 éves vagyok, 1996. július 17-én születtem)
A választ előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Nem bírom a gimnáziumot! :'( kérdésre

Kedves Levélíró!

Sajnos sem pszichológusként, sem magánemberként nem tudom a választ a kérdésedre. Kérdezd meg szerintem az osztályfőnöködet, hogy mi ennek a menete vagy a már kiszemelt iskolát! Talán egy ügyvéd is tud segíteni. Mindenesetre gondold át alaposan ezt a döntésedet, mert sok konfliktust eredményezhet anyukáddal kapcsolatban és ténylegesen befolyásni fogja a jövődet. Kettes átlaggal is befejezheted a kéttannyelvű gimnáziumot úgy, hogy a későbbiekben hasznosítani tudd az ott szerzett tudást! Azt javaslom, ne a bukások okozta kellemetlenségek miatt dönts így, hanem azért, mert tényleg ezt akarod!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor