Mit szeretne?

2013.04.13.
Kedves doktornő!
Régóta fogalmazódik bennem ez a kérdés, hogy egyszer muszály lesz feltennem, de mindig reméltem, hogy nem lesz rá szükségem, nem jutok idáig. De eljött ez a pillanat, és leírom a történetet, megkérdezem.
Már kb. 3 hónapja beszélgetek egy fiúval, akit már jó pár éve ismerek de csak most kerültünk egymáshoz közel. Facebookon is, telefonon is, meg élőben is, mivel ugyan oda járunk minden héten, ezért beszélgetünk, találkozunk. Elutaztunk 2 hétre ezzel a társasággal és megtörtént, amire 4 hónapja várok. Megcsókolt. Ez többször is előfordult, és én úgy gondoltam, hogy ezt már járásnak nevezhetem, de a barátnőim azt tanácsolták mégis kérdezzek rá, most mi van kettőnk között. Egy nyugodt pillanatban, mikor kettesben voltunk felhoztam a témát és megkérdeztem. Elmondta, hogy ő is szeretné ezt kapcsolatot, de félti a már lassan 8 éves barátságot, és nem akar elveszíteni, ezért időt kért, de megkérdezte, én mit szeretnék. A feleletem az volt, hogy próbáljuk meg, és hogy én szeretném. Azt mondta másnap válaszol, csak át szeretné gondolni. Másnap nem mondott semmit, azután sem, és ma már a 4. napja, hogy nem vlaszolt. Azóta persze folyamatosan beszélgetünk, és megegyeztünk egy időpontot, hogy találkozunk, megbeszélni ezt. Miért nem válaszolt rögtön? Téyleg át kell gondolnia, hogy szeret-e annyira, hogy belemenjen a kapcsolatba, vagy esetleg az is lehet, hogy megtörtént a dolog és túl akar lépni rajta, és nem tudja, hogy mondja el, ezért húzza az időt? Ő az első, akit tényleg annyira szeretek, hogy nem tudom mihez kezdenék nélüle, és, ha a válasza nemleges esz, akkor, hogy reagáljam le? Mármint, hogy mutassam erősnek magam, és tegyek úgy mintha nekem sem jelentene semmit az, ami történt, vagy mutassam ki az érzelmeimet, hogy lássa mennyire fáj?

Szakértőnk válasza a Mit szeretne? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, a fiú elmondta, hogy szeretné ezt a kapcsolatot, csak fél, hogy elveszít, ha beleugrotok. Gondold át, van-e okod rá, hogy ne higgy neki vagy inkább csak a félelmeid sodortak el olyan irányba, hogy talán túl akar lépni a történteken.Azt gondolom, így, hogy ennyi ideje barátok vagytok, talán lehetnél vele őszinte annyira, amennyire úgy érzed, mindketten tudtok vele mit kezdeni. Azt javasolnám, próbáljátok megbeszélni a dolgokat azt is figyelembe véve, hogy a barátság határait már így is átléptétek, így talán nem biztos, hogy érdemes annyira meghúzni azt kettőtök között. Talán könnyebb lenne, ha nem barátság vagy párkapcsolat kategóriákban gondolkoznátok, hanem egyszerűen csak jól éreznétek magatokat együtt, őszintén, bizalommal fordulnátok egymás felé és hagynátok, hogy alakuljanak köztötek a dolgok. Miért ne lehetnétek egyszerre barátok is meg még több, ahogy alakul?!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor