Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Milyen lelki bajra utal e...
  

Milyen lelki bajra utal ez?

ora 2013-04-10 18:19:22
Normális dolog,hogy nem érdekel a külsőm? Nem hat meg túlzottan,ha lerondáznak,elkövéreznek. Sőt szakadt ruhákban járok,mert egyszerűen nem érdekel. Tudom az eszemmel,hogy fontos valamilyen szinten az öltözködés,de mégsem akarok ezzel törődni? Mitől alakulhatott bennem ki ez a nemtörődömség? Hogyan változtassak a felfogásomon egyáltalán kell-e változtatnom? 17/L van rajtam pár kg felesleg is

Szakértőnk válasza a Milyen lelki bajra utal ez? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, a külső fontos információforrás is lehet, egy lehetőség arra, hogy megmutass magadból valamit a külvilágnak. Ráadásul ezek a dologk visszafelé is működnek, egyrészt nem mindegy, hogy milyennek látod önmagadat például egy tükörben, másrészt az emberek is másképp reagálhatnak rád aszerint, hogy milyennek mutatod magad. Szerintem érdemes arra törekedni, hogy a külső megjelenés tükrözze azt, ami benned van, tehát énazonos legyen, esetenként pedig saját magadat is kicsit pozitívabb irányba terelheted a külsőd segítségével. Például, ha egy adott színről tudod, hogy pozitív érzéseket kelt benned, segíthet, ha ilyen színt viselsz, amikor kicsit rosszabbul érzed magad vagy ha nőiesebbnek szeretnéd érezni magad, alakíthatsz a külsődön valami általad nőiesnek érzett dolog segítségével.

Azzal kapcsolatban, hogy miért nem törődsz a külsőddel, ennyi információ alapján csak tippelni tudok. Több okot is el tudok képzelni a háttérben. Lehet egyfajta rejtőzködés, lázadás a külsőségekkel szemben vagy akár önbizalomhiány is, mintha nem merülne fel, hogy egy kicsit több energiabefektetéssel szépnek érezhetnéd magad vagy annak láthatnának mások. Pedig biztos vagyok benne, hogy tudnád úgy alakítani a külsődet, hogy jobban érezd magad benne! Gondold esetleg végig, hogy mi állhat a háttérben, hátha segít kicsit tisztábban látni!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések