Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / NAGYON SURGOS, KEREM SEGI...
  

NAGYON SURGOS, KEREM SEGITSEN

ora 2013-04-09 20:36:39

Kedves Doktorno, a segitsegere van szuksegem mert en erzem hogy mar nem birom tovab, nagyon ketsegbe vagyok esve mar februar ota a szuleim csak veszekednek .Ez az egesz dolog februarban kezdodot mikor anyukam megtudta hogy apa beszel egy novel telefonon naponta 3-4 szer meg sms-t is kuldozget neki mar 5 honapja es akor nagyon ki borult, apa nem mondot semit csak halgatot, nem arulta el miert beszelnek, es masnap el mentek ahoz a nohoz es beszeltek vele es le tiztaztak a dolgokat de anya lelke meg mindig nem nyugodot meg. 1 honapra ra kiderult hogy 1 masik telefont hasznalnak es naponta 3 szor beszelnek bujkalva, akor megint nagy cirkusz volt es ki derult hogy apa panaszkodot neki hogy csak azert hivogata hogy sajnaltasa magat, hogy o szolganak erzi magat ithol meg hogy az intim eletuk sem jo. Anya nagyon kiakadt, az a no mindent tudot ami a hazunkban tortent, minden lepest tudot, minderol be szamolt apa neki, es a leg roszab az volt hogy anya meglata a telefonon a sok beszelgetest es kerdore vonta apat o pendig 3 szor a szemebe mondta hogy mar 3 hete nem beszelnek mikozbe a telefon anya zsebeben volt es fel oraval elote beszeltek. Anya el vesztete a bizalmat es szenvedet de megbeszeltek hogy ujra kezdik es minden roszat hatra hagynak. Apa eleg jol viselkedet es facebookon ki tet szerelmes idezetet meg dalt de a tegnap este le tiltodta magat facebookrol es mikor anya meglata megnezte a no adatlapjat es ott ladta hogy a no nagyon szomoru es szenved, szomoru idezeteket tet ki. Most megint veszekednek mert apa miata torolte le magat.En meledtuk vagyok, probalom nyugtatni oket es hejre hozni a dolgokat de erzem hogy ez keves. Nagyon szeretem oket es nem szeretnem ha elvalnanak es azt sem hogy tovabra veszekedjenek. Anya azt feltetelezi aparol hogy megcsalta, hogy nem csak beszelgettek 6 honapig, apa ezt tagadja es bar csalodtam benne en sem feltetelezem ezt rola.
KONYORGOK SEGITSEN !!! holnap el utazok 1 hetre kulfoldre, olaszorszagba, de felek it hagyni oket ijen hejzetbe. Mit tegyek? Megszakad a szivem latni oket hogy szenvednek es anyat latni sirni. Mit tudnak tenni? Valojaban mind a ketonek valamijen szinten igazuk van de nem tejesen en pedig a kozepebe vagyok enek a dolognak. Mar honapok ota nem alszom jol, faj a gyomrom a sok idegtol, nagyon nyugtalan vagyok.Kerek mihamarab valaszt ha lehetseges, es elore is koszonom.

Szakértőnk válasza a NAGYON SURGOS, KEREM SEGITSEN kérdésre

Kedves Levélíró!

Valóban nehéz dolog látni, ha valakinek, akit szeretünk problémái vannak. Főleg akkor, ha családtagról van szó. Így, hogy a szüleid párkapcsolatával van a probléma, ráadásul téged is érint valamilyen szinten, hiszen egy esetleges szakítás a te életeden is változtatna valamennyit. Fontosnak gondolnám ebben a helyzetben, hogy megpróbáld szétválasztani a szüleid szülői szerepét attól, hogy milyen a párkapcsolatuk. Az, hogy mit kezdenek a kapcsolatukkal rájuk tartozik, az ő döntésük kell, hogy legyen, míg te kicsit kívülről támogathatod őket külön-külön is és együtt is. Biztos vagyok benne, hogy valahogyan meg fognak tudni küzdeni a kialakult nehézségeikkel! Azon ez a helyzet nem változtat, hogy mindketten a szüleid! Azok is fognak maradni.

Minden jót!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések