Anya és apa

2013.04.05.
11 éves vagyok.A szüleim nincsenek összeházasodva ,12 év van köztük és kiderült ,h apa 20 éve csalja anyát.Anya nyomozott apa után így derült ki ez az egész...de apa nem vallja be.Anyáék már 10 éve nem együtt éltek ,de állítólag még egy párnak érezték magukat (anya szerint) egészen 1 hónappal ezelőttig.Én nem tudom mit gondoljak erről az egészről.A legjobb barátnőm tudja csak de vele fél éve nem találkoztunk ,mert csak lovagolni jártunk együtt és mivel apa most a pénzzel próbálja megoldani ezt a helyzetet vett nekem egy lovat így már nem látom a barátnőmet ,mert nem járhatok oda lovagolni ,ha saját lovam van azzal kell törődnöm...nyaranta 1-szer együtt nyaralunk a legjobb barátnőmmel bár eddig utáltuk h együtt megyünk ,mert nem bírtuk egymást ,tavaly óta már sokkal jobban bírjuk egymást...Mit csináljak?Kivel beszéljek erről , ha anyáékkal nem megy?Kinek higgyek?Mit csináljak ha meglátom apát a másik nővel?FÉLEK!!!!!!!!!

Szakértőnk válasza a Anya és apa kérdésre

Kedves Levélíró!

Úgy tűnik, mostanában elég sok változás történik az életedben. Ez lehet ijesztő, de nem feltétlenül jelenti azt, hogy a dolgok rosszul alakulnak. Sőt, esetenként kimondottan jól jön, ha változnak a dolgok. A szüleid kapcsolata szerintem nem muszáj, hogy befolyásolja, neked milyen a kapcsolatod velük külön-külön. Felnőtt emberek, biztosan sikerül majd valahogy túljutniuk a mostani nehéz helyzeten, de ez tényleg az ő dolguk. Szeresd nyugodtan továbbra is mindkettőjüket és higgyél is mindkettőjüknek. Lehet, hogy teljesen másképp élik meg a dolgukat, de a gyerekükként nem hiszem, hogy választanod kellene köztük azért, mert most változik a kapcsolatuk. Inkább igyekezz minél több szempontból megvizsgálni a történéseket, hogy a reálisabban lásd a helyzetet és alakíthasd ki a saját véleményedet. Amikor pedig úgy alakul, hogy meglátod apát egy másik nővel, próbáld úgy felfogni a helyzetet, hogy megismerheted azt, aki rajtatok kívül is fontos apukádnak. Apukád döntött úgy, hogy beengedi az illetőt az életébe és biztosan nem véletlenül.

Talán segítene, ha a barátnőddel megpróbálnál így is találkozni, beszélgetnél vele a kialakult helyzetről és bemutatnád neki a lovadat. Ez közelebb hozhatna titeket egymáshoz és talán te is jobban éreznéd magad, ha lenne valaki, akivel megoszthatod az érzéseidet.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor