hogyan növeljem a kitartásom?

2013.04.02.
Többször elkezdtem már diétázni,futni stb., de mindig abbahagyom,keresem a kifogásokat ,hogy ma ezért nem megyek,aztán azért nem. Annyira szeretnék változtatni de egyszerűen nem megy. Próbáltam edzéstervet is de egyszer csak abbahagyom,és jönnek a plusz kilók. Hogyan tudnám növelni a kitartásom?

Szakértőnk válasza a hogyan növeljem a kitartásom? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, kifogásokat bármikor bármire lehet találni! Ebben úgy tűnik, te is ügyes vagy. Próbáld észrevenni legközelebb, amikor kifogásokat keresel, tudatosítsd magadban, hogy éppen kibújni igyekszel valami alól, amit fontos lenne számodra, hogy megtegyél és ennek fényében dönts arról, hogy elmenj-e például futni. Arra gondolok, hogy pillanatnyilag jó érzést adhat, ha futás helyett mást csinálsz, például csokit eszel, de hosszabb távon pont az ellenkezője adna sokkal tartósabb jó érzést. Te pedig újra és újra eldöntheted, hogy a hosszú távú jót lecseréled-e a rövid távú, múlandó, később rossz érzést okozó jóra.

Segíthet, ha megpróbálsz olyan edzéstervet kialakítani magadnak, mely hosszabb távon is belefér az életedbe és összekapcsolható olyan örömteli dolgokkal, melyek növelik annak esélyét, hogy betartsd. Például részt vehet benne egy barátod, olyan zenét hallgatsz futás közben, amit szeretsz, utána megjutalmazod magad valamivel, stb. A kisebb kilengésekből pedig ne csinálj magadnak komolyabb lelkiismeretfurdalást, inkább lépj tovább gyorsan és másnap folytasd ott az eredeti tervedet, ahol abbahagytad!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor