Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Mit kéne tennem?
  

Mit kéne tennem?

ora 2013-03-29 18:08:49

Kedves Doktornő!
Még ősszel megismertem egy "fiút" a neten keresztül. Később kiderült, hogy ez a "fiú" leginkább férfinak nevezhető. Megtudtam, hogy egy 35 éves családapa. Én 16 éves vagyok. Tudom, hogy abban a pillanatban amikor rájöttem az igazságra, egyből el kellett volna menekülnöm. De nem tettem..
Egyre jobban megszerettem és egyre jobban kezdtem hozzá ragaszkodni. Aztán gondolom megunta, hogy én nem akarok találkozni vele, ezért azt mondta ennek így semmi értelme, hagyjuk az egészet. Nagyon megijedtem. Naponta beszéltem vele, kiöntöttem a lelkemet neki, hogy tudnám hirtelen elengedni? Mondtam, hogy találkozzunk. Azt mondta már nem akar, kivéve ha megteszek neki valamit.. Természetesen szexuális jellegű dologról volt szó. Nem akartam, de végül mégis találkoztam vele. Akkor még nem tudtam, de most már látom, hogy manipulált... Nem feküdtem le vele. Viszont még jó párszor találkoztunk.
Most viszont úgy döntött, hogy ő úgymond jó útra tér, ezért hagyjuk az egészet és amúgy is kiutazik nemsokára a családjával Amerikába.
Amikor ezt közölte velem, én összeomlottam. A családom is látta rajtam, hogy valami nincs rendben, de mit is mondhatnék nekik? Erről az egészről sosem szerezhetnek tudomást.
Nagymamám mindig azt mondta, hogy ne állj bosszút, az élet úgyis megbünteti azokat az embereket akik valami rosszat tettek. Én ebben nem hiszek. Ő kimegy Amerikába, engem egy botlásnak fog tartani az életében ami a helyes útra terelte és természetesen boldog lesz a gyerekével és a feleségével. Viszont mi lesz velem? Úgy érzem, hogy kihasználtak és lelkileg egy roncsot csináltak belőlem. Nekem ő előtte nem volt semmilyen testi kapcsolatom férfiakkal, és ő ezt tudta. Ez az ami nagyon dühít. Tudta, hogy mennyire tapasztalatlan vagyok és tudta a koromat is, ám kihasználta a helyzetet. Hol itt az igazság? Lehet el kéne mondanom a feleségének? Nagyon sokszor megfordul ez a gondolat a fejemben.. Azt mondják az ember első szexuális élménye meghatározza a többit is. Ez igaz? Félek és azt akarom, hogy átérezze, hogy mit tett.
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Mit kéne tennem? kérdésre

Kedves Levélíró!

Tényleg nehéz lehet most feldolgoznod a történteket. Azt gondolom, azonban, azon túl, hogy ilyen rossz élményekkel vagy teli, ebből a kapcsolatból rengeteg tapasztalatot is szerezhettél, melyek igen hasznosak lesznek számodra a jövőben! Láthatóan egészen másképpen gondoltatok a kapcsolatotokra és mást is vártatok el tőle. Te, mint írod, a beszélgetéseiteket érezted igazán fontosnak, megszeretted a férfit, ragaszkodtál hozzá, ő azonban kellemes, futó kalandként tekintett a kapcsolatotokra, mely egy fiatal, tapasztalatlan lány személyében akár szexuálisan is izgalmat hozhat az életébe a családja mellett. Arról, hogy elmondjad-e a feleségének a történteket, azt gondolom, érdemes lenne az alapján döntened, hogy hosszabb távon is jobban éreznéd-e magad tőle. Lehet, hogy a bosszú rövid távon megkönnyebbülést hoz, ám azt nem valószínű, hogy eléred vele, hogy a férfi téged válasszon a családja helyett. Gondold át, akarod-e azt, amit elérhetnél vele, azaz esetleg komoly problémákat felvess a házasságában, fájdalmat okozz a családjának.

Azt javaslom, próbáld elengedni a történteket úgy, hogy levonod belőle a tanulságokat, összeszeded, mikre figyelsz majd jobban a következő kapcsolatodban. Keress olyan fiút, aki hasonlóan gondolkodik a kapcsolatotokról, mint te, hasonló dolgokat vár tőle és ténylegesen, nem csak szavakkal az interneten keresztül, meg tudja neked adni azt, amire vágysz!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések