Tanulni kéne...

2013.03.28.
Tisztelt Szakértő(k) !
Azért fordulok ismét a Kamaszpanaszhoz, mert nem tudok már járni pszichológushoz anyagi okok miatt. Nagy segítségre lenne szükségem, mert én magam nem tudom megérteni, hogy nem kis probléma amit csinálok, másokkal ellentétben. Sajnos nem én szabályoztam, de oroszlán horoszkópú lettem és szükségem van a figyelemre, a NAP 24 ÓRÁJÁBAN ! Akármilyen úton képes vagyok elérni, hogy én legyek a középpont. Gyakran egy utcán kéregető emberhez képes vagyok kihívni a rendőrséget vagy enyhén ittas emberhez a mentőt. Közben a diszpécsertől megérdeklődöm, hogy milyen napjuk volt, mennyi eset volt adott napon... hasonlók. Azért muszáj hajléktalanhoz vagy ittas emberhez kötni a beszélgetést, mert rám csapnák a telefont, ha az idióta kérdéseimmel zaklatom őket, rosszabb esetben meg is büntetnének. Sok barátom emiatt elfordul mára már tőlem, mert hülyének, fontoskodónak tartanak és nem ilyen beállítottságúak.
Nem szeretek hazamenni, nagyjából úgy néz ki egy napom, hogy iskolakezdés előtt két órával képes vagyok felkelni, hogy ne legyek otthon, inkább sétálgatok városban, akik mellettem maradtak előző problémám ellenére, velük találkozom. Suli után kávézóba beülök, ott is telnek az órák, és csak ülök ott egymagam, gondolkozom a semmin... Estefelé hazavergődök, tehát szinte már csak aludni járok haza. A tanulmányi eredményem egyre csak romlik ( 1,5 az átlagom 2 tantárgyból is, az évzárás pedig rohamosan közeledik ) . Alig alszom, hiába fekszem le hamarabb, éjfél-egy óra felé tudok csak elaludni és reggel pedig ugye 4-5 körül kelés van. Alvásra lenne szükségem mégpedig nagyon sokra.
Emellett van egy "betegségem" is mégpedig a hipochonderség. A hiányzásaim is csak gyűlnek, ilyenkor természetesen ad az orvos igazolást de a szülők mindenről tudni fognak. Amiket leírtam azokról is tudnak de úgy vannak a dologgal, hogy bármit mondanak úgy sem tehetnek ellene semmit.
Csak a saját hibáimból vagyok képes tanulni, kivéve, ha valakinek a neve előtt ott szerepel a " Dr., dr, prof. ... , akkor tőlük amit hallok, általában betartom. :)
Semmi öngyilkossági vagy gyilkossági szándék nem fordult meg a fejemben a fontoskodás végett, mert 1) távol áll tőlem, erről beszélem le az embertársaimat, akkor nyilván belátom, hogy ez nagyon nagy baromság, 2) másmilyen úton is eltudom érni a figyelmet!
Kérem segítsen(ek), mert nincs kihez fordulnom !
Patrik, 17
Ui.: Van egy lány, akivel ismerkedek, csak az a baj, hogy messze lakik ( 70 km ), de az még nem is lenne baj, de lehet, hogy megoldást adhat a problémámra, mert míg volt barátnőm, egészen jól tanultam. Lehet, hogy ez már a kihasználás kategóriába tartozik, de hát a jövőm múlik rajta...

Szakértőnk válasza a Tanulni kéne... kérdésre

Kedves Patrik!

Azzal kezdeném, hogy itt, a Kamaszpanasz keretein belül sajnos nincsen lehetőség arra, hogy pszichoterápiás segítséget nyújtsunk. Itt, szakmai okok miatt, csak néhány levélváltás erejéig, a probléma egyéni vonatkozásaiba kevésbé belemélyedve tudunk tanácsot adni, rávilagítani egy-egy problémás dologra, amire érdemes lehet a jövőben odafigyelni. Azt, amire neked valószínűleg szükséged van, személyesen, terápiás keretek között kaphatod meg! Ilyesmire van lehetőség kórházi vagy alapítványi keretek között is, nem kell feltétlenül lemondanod róla anyagi nehézségek miatt!

Azt írod, arra törekszel, hogy te legyél a középpont és igen leleményes trükköketet is bevetsz ennek elérése érdekében. Ráadásul kevésbé is érzed problémásnak, mint amennyire a környezeted annak érzi. Azt gondolom, ahhoz, hogy bármiféle változás történjen, először is azt a döntést kell meghoznod, hogy változtatani, változni szeretnél. Ezután elkezdhetnél tudatosan megpróbálni jobban odafigyelni arra, hogy mások mit gondolhatnak, mit érezhetnek. Azt gondolom, hosszabb távon sokkal több és valódibb figyelmet és szeretetet kaphatnál akkor, ha ezt viszonoznád is és tekintettel lennél egy kicsit jobban arra, hogy másoknak mire van szükségük, mit szeretnének.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor