Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / három kérdés
  

három kérdés

ora 2013-03-28 15:26:00
Több kérdésem is volna:
Van egy fiú az osztályban, aki régen szerelmes volt belém, most pedig a barátnőmbe. Persze ő nem nagyon foglalkozik vele, mert a srácot mindenki hülyének tartja. Szóval: a fiú a barátnőm fenekére mindig megjegyzéseket tesz, mert mögötte ül, és mióta kiderült, h még engem is szeret, a kabátomat mindig a székem támlájára rakom... Ezt megtudta az osztályfőnököm, és beszélgettünk (ott volt a kedvesem is) . Azt mondat: de neked jó a segged, ne szégyelld. Mikor a barátommal kettesben maradtunk, azt mondta, h a tanárnőnek igaza van, és tényleg ne szégyelljem. Meg h néha azért szokta bámulni, nehogy azt higgyem h nem. Én erre nem tudtam, h mit mondjak, csak vörös lettem, mint egy rák. Ezek szerint a mellemet is bámulja?
Túlzottan is szoktam izzadni. Használok dezodort, ahányszor csak lehet, fehéret húzok vagy valami pulóvert, h ne látszódjon a folt, de mi lesz nyáron? Csak 3 fehér pólóm van amit nem testnevelésre húzok, és nyáron nem járhatok pulóverben.
Ha zavarba jövök, sokat nevetek, vagy melegem van, akkor vörös lesz az arcom, és elég sok idő míg eltűnik, mit tegyek?
Tudom, h nem túl nagy dolgok, de nekem sokat jelentenek. Válaszát előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a három kérdés kérdésre

Kedves Levélíró!

Teljesen normális, természetes emberi dolgok, melyekről írsz! Teljesen rendjén van, hogy a fiúk megnézik a lányok fenekét, sőt, a mellét, főleg akkor, ha a lány történetesen tetszik is nekik. Gondolj csak bele, a lányok is ugyanúgy megnézik a fiúkat! Gondolj erre úgy, mint az érdeklődés kifejezésének egy módjára, mely egészen addig rendben is van, amíg nem csap át túlzott tolakodásba. Az izzadás és a pirulás is természetes emberi dolog. A legtöbb emberen látszik, ahogy elpirul, mikor zavarba jön és megizzad, amikor melege van. Nem vagy vele egyedül és biztos vagyok benne, hogy nyáron, a nagy melegben a legtöbben ugyanúgy kellemetlenül érzik magukat izzadtan, mint te. Szerintem egyáltalán nem ciki, ha te is emberi módon működsz, mint más és látszik rajtad, mikor kicsit zavarba jössz vagy nagyon meleged van!

Minden jót!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések