Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / őrült leszek.....
  

őrült leszek.....

ora 2013-03-14 20:21:52

Szia/Cókolom én arról szeretnék beszélni hogy egyszerüen megőrülök a családom miatt... a testvéreimel és anyukámmal , és a pasijával mindig veszekszek és amikor veszekszünk egyszerüen úgy viselkedek mint egy idegbetek kicsit remegek és majd fel robbanok nem vagyok okos se valójában és anyukámmal a jegyeim miatt is összeveszünk.........komolyan már azon gondolkozok hogy elszeretnék menni egy nevelő otthonba és itthagyni őket haddéljék az életüket és velemsem kell többet foglalkozni .de csak azért nem megyek el mert van egy kutyám akit imááddok !!!! és ő visszatart !!! :D imádom az én kis kutyámat nemistudom milene velem nélküle na mind1 szvl miért van ez h úgy viselkedek mint egy idegbetek és olyan mintha szét robbanék nembirom....a sulitse.....utálok mindent és mindenkit kivéve a kutyám!! ....szeretném ha ez elolvasná és választ adna a viselkedésemrre!! köszönöm! :(

Szakértőnk válasza a őrült leszek..... kérdésre

Kedves Levélíró!

A sok veszekedés és az, amit írsz, hogy "olyan mintha szét robbanék" olyan benyomást kelt, mintha komoly indulatok feszülnének benned, melyekkel nem igazán tudsz mit kezdeni és esetenként elő is törnének remegés, veszekedés formájában. Próbáld átgondolni, megfogalmazni magadnak, milyen érzések is kavarognak benned pontosan, milyen gondolatok társulnak hozzájuk és milyen helyzetben jönnek elő a legintenzívebben. Hátha közelebb kerülsz ahhoz, hogy rájöjj, milyen problémákat tudnál megoldani ahhoz, hogy enyhüljenek az indulataid. Addig is próbálhatod tudatosan levezetni őket, hogy ne nőjenek túl a jól kontrollálhatóság határán. Jó eszköz lehet ehhez az intenzív sportolás is vagy egyszerűen csak az, ha időnként megversz egy boxzsákot. Írd ki őket magadból naplószerűen, jelenítsd meg őket rajzban, versben vagy zenében. Beszélj róluk valakivel, akiben megbízol! Próbálj tudatosan több időt tölteni a barátaiddal vagy olyan tevékenységgel, melyet szeretsz, hogy több kellemes élmény is érjen!

Amennyiben a későbbiekben is megmarad a megőrüléstől való félelmed, nem sikerül jobban kezelned a feszültségeidet, indulataidat, kérd ehhez bátran pszichológus segítségét!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések