Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Miért furcsa nekem ez az ...
  

Miért furcsa nekem ez az egész?

ora 2013-03-08 18:51:27
Több mint 3 hónapja vagyunk együtt. Én 16 éves vagyok ő 23. Tegnap volt egy pici félreértésünk, de semmi különös és este mikor köszöntünk el egymástól, olyanokat mondott nekem amitől egyszerűen elsírtam magam annyira jól esett.
Na most ma is reggel egyből kaptam egy tábla csokit ajándékba nőnapra még anya meg nagyi is kapott valamit. Aztán meg beszélgettünk tök normális meg mit tudom én. Megint nagyon jól megvoltunk.
Erre most hogy beszélünk face-n mivel ő már melóban van, kicsit olyan fura nekem ez az egész. Mert elmondtam hogy miért kapott el a sírás tegnap, végül is azért mert
azért esik annyira jól, hogy foglalkozik velem, meg itt van, mert én se a "barátaimtól" nem kapom ezt, se az exemtől nem kaptam ezt meg, mármint a törődést. És most csak úgy szimplán rákérdezett, hogy ez olyan különleges?
Fura ez nekem egy kicsit.
Szerelmes nem vagyok, de nagyon szeretem. Ő mindenkinek úgy tűnik mint aki szerelmes belém, de ő váltig állítja hogy nem így van. Igazából nem érdekel, mert nagyon jól megvagyunk.
De mégis miért fura nekem egy kicsit ez az egész?

Szakértőnk válasza a Miért furcsa nekem ez az egész? kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem ne aggódj amiatt, hogy érzelmes vagy! Talán kicsit furcsa, hiszen megváltoztak a dolgaid és új oldaladat fedezheted fel. Ez nem gyengeség és szerintem nem is olyasmi, ami miatt különösebben aggódnod kellene! Teljesen természetes, hogy amikor intenzívebb érzelmi állapotba kerülünk, azt igyekszünk valamilyen módon kifejezni. Úgy tűnik, nálad ez automatikusan a sírás. Az emberi együttélésben nagyon fontos az érzelemkifejezés, hiszen abből tudhatja a környezeted, hogy éppen hogy érzed magad. Szerintem jó dolog, hogy azok, akiket szeretsz, láthatják, mi hogyan érint érzelmileg! Talán az, hogy ilyesmivel nem találkoztál az előző párkapcsolatodban, azzal jár, hogy most a boldogságot is kicsit intenzívebben éled meg. Ott lehet benned a rossz élmény, a törődés hiánya a vele együtt járó negatív érzésekkel, melyekhez viszonyítva a boldogságod még nagyobbnak, az elvesztése pedig még félelmetesebbnek tűnhet.Érezd jól magad a kapcsolatodban!

Minden jót!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések