egy utobbi levelem.

2013.03.08.
http://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/lelki_problemak/14937
Ebben a levélben, le írtam , hogy megrekedtem 6 évvel ezelöti mivoltomban. Köszönöm visszajelzését még egyszer, és egy úton el keztem naplót vezetni már olyan 2 és fél honapja. Ez döbbentet rá a tényekre, és az óta keztem el jobban nyitni anyukám és a nővérem felé... De arra is rá döbbentem, hogy kis koromtól kezdve, valószínüleg talán a baráti rész az ami bennem soha nem alakult ki. Mikor 7 éves lehettem, soha nem voltak akik dícsértek volna, mindig csak kritizáltak, és egy szerencsétlennek éreztem / érzem (ahogy elötte óvodában sem), így hát a további 8 évemre rá teljesen tönkre tettek lelkileg. Mindíg le hurroktak, hogy milyen béna és csúnya vagyok. 13 éves koromban erre a nővérem is mindíg rá kontrézott, ami persze mostanra inkább aggodalommá vált nála, és 18 éves korára, teljesen más lett... De úgy érzem már ezzel kissé elkésett , ahogy én is. 9.- es vagyon. 16 éves, és életemben csak 1 barátom volt még aki el tudott viselni. (persze ő is csak azért, mert kiközösitet rétegben volt.) -> bár ha át gondolom 2 volt, de a másik lány is azt éreztette velem, hogy egy senki vagyon, ezért inkább otthagytam. Mostanra már az osztálytársaim is meg ismerték egymást, én pedig valahogy nem bírok el helyezkedni az életemben. Régen nem nagyon tanultam, és a mai napig nehezen tudom rá szedni magam... Próbálkozok 3 hónapja a változásban, de az a 6-8 évnyi elnyomás és egyedüllét ami velem volt lehetetlenné teszik, hogy próbálkozzak.. Valahogy nem bírok lépni, mert a múltam vissza ránt, és egy részt valószínű azért bánom, hogy lassan fel növök, mert az a kor már elmúlt és hülyének érzem magam, hogy nem használtam ki eléggé.. és nem voltak barátaim.. Persze nem is tudtam szerezni, de mindenki körülöttem azt mondta, hogy jó fej vagyok, vicces.. ahogy most is, de akkoriban még is eltaszítottak maguktól. Azt mondják érek valamit, de a régi megalázások miatt nem tudok már hinni az emberekben.
úgy érzem, lehetetlen már az életem. A régi énemet elveszítettem... Már el tűnt az életkedvem, a lelki békém.. amit 6 éve kezdem elveszteni.
Ezen kívűl a levélen kívül még irtam önnek nagyon sokszor:
http://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/lelki_problemak/14343
http://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/lelki_problemak/14563
http://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/lelki_problemak/14299
http://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/lelki_problemak/14768
http://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/lelki_problemak/14822
http://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/lelki_problemak/14834
http://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/lelki_problemak/14860
http://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/lelki_problemak/14916
http://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/lelki_problemak/14917
A válaszai nagyon sokat segítettek nekem, és hálás vagyok értük, (valamint, sajnálom, hogy ennyi idejét rablom el...és ezért a levélért is bocsánatot kérek öntől, mert megint el veszem az idejét.)
Ezek a levelek azok, amiket ha nem kűltem volna el, valószínű már megőrültem volna... Mostanában kicsit jobban érzem magam. Nem tudom hogy meg hálálni a sok segítséget amit kaptam. Köszönet mindenért... üdv: egy sorozat levél írója :)

Szakértőnk válasza a egy utobbi levelem. kérdésre

Kedves Levélíró!

Írjál nyugodtan máskor is, remélem, tudok segíteni! Esetleg, alá is írhatnád valahogy, hogy be tudjalak azonosítani, biztosan tudjam, te vagy az, hogy ne csak az aktuális kérdésed alapján tudjak válaszolni.

Úgy tűnik, kezd tisztázódni benned, miért is akadtál el. Barátok tekintetében nem igazán sikerült elérned, amire vágytál és nehezen engeded el a gyerekkorodat emiatt a hiányérzet miatt. Azt írod, "nem voltak akik dícsértek volna, mindig csak kritizáltak...Azt mondják érek valamit, de a régi megalázások miatt nem tudok már hinni az emberekben". Fontos lenne szerintem tudatosítanod magadban, hogy ami a múltban történt, a kritizálások, a régi megalázások valóban régiek, a múlthoz tartoznak és nem a jelenhez. Érthető, ha egy kicsit bizalmatlanabb vagy, de ha belegondolsz, te is rájöhetsz, hogy ez egy kicsit túlságosan is végletes megközelítés. Mint írod is, ".Azt mondják érek valamit". Próbálj egy kicsit elmozdulni a negatív álláspontról, miszerint téged kritizálnak és nem nyerő megbízni az emberekben és esélyt adni annak a megközelítésnek, miszerint lehet szeretni téged. Vedd észre a pozitív jeleket is és meglátod, egyre több többé-kevésbé közeli haverod és barátod lehet, egyre jobban fogod érezni magad a jelenedben!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor