Stresszhelyzetben

2013.02.12.
Kedves Kamaszpanasz!
Ha nagyon félek, vagy megalázva, kiszolgáltatottan érzem magam - mint ahogy legutóbb éreztem magam egy új pszichiáternél - bepisilek... Persze nem sokat, de valahogy megtörténik a baj... nem szándékosan csinálom, teljesen akaratlanul történik.
Volt egy darabig egy kedves terapeutám, amikor elváltunk és kijöttem tőle, akkor a liftben történt meg... Egy másik pszichológusnál meg a lépcsőházban történt meg, még előtte...Tehát nem rögtön ott történik, hanem miután túl vagyok vagy még nem vagyok túl a stressz helyzeten.
Nagyon zavar és szégyellem... És már elég nagylány vagyok, húsz éves. Nem nagy mennyiségről van szó, de a fehérneműm átázik, és olykor a farmeromon is érzem, hogy nedves... És ez nagyon de nagyon rossz érzés...
Mit tehetnék, hogy ez ne forduljon elő?
Köszönöm szépen!

Szakértőnk válasza a Stresszhelyzetben kérdésre

Kedves Levélíró!

A leveledben nem írtál arról, hogy történt-e kivizsgálás az esetlege szervi károsodás kimutatására. Ha nem, akkor ezt feltétlenül el kellene végeztetni (urológus az illetékes). Azt tartom valószínűbbnek, hogy a panasz háttere lelki eredetű, és ezen valószínűleg csak hosszas pszichoterápiával lehet segíteni. Érdemes volna keresni egy olyan szakembert, akiben teljesen megbízol és az ő segítségét kérni.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor