Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / TB kártya érvényesítése
  

TB kártya érvényesítése

ora 2013-02-10 11:06:32
Tisztelt Szakértő!
Nekem olyan problémám van,hogy nem érvényes a TB kártyám. Több hónapig nem voltam bejelentve,mivel arra számítottunk,hogy csak felvesznek valahova mihamarabb,de nem így lett. Azóta már regisztráltattam magam munkanélkülinek.
Szeretném rendebe hozatni a TB kártyámat,mert például már több mint 2 éve még nőgyógyásznál sem voltam,pedig fogamzásgátló gyógyszert szedek és jó lenne egy szimpla vizsgálat,hogy minden rendben van e. Szerencsére nagyon ritkán vagyok olyan beteg,hogy háziorvoshoz kelljen fordulnom.
Jelenleg nincs munkám,így nem tudnám fizetni a TB-et és a családomnak is van elég gondja.
Hogyan tudnám újra érvényesíteni? Visszamenőleg mindent ki kell majd fizetnem? Kihez kell fordulnom? Pályakezdő munkanélkülieknek jár valamilyen támogatás/segély? Munkaügyön nem mondtak semmit.
Elnézést,hogy Önhöz fordulok ezzel a problémával,de az interneten olvasottak alapján nem jutottam semmire. Egy kicsit józan paraszti ésszel szeretném látni a dolgokat.
Segítségét előre is köszönöm!
Réka,Budapest

Szakértőnk válasza a TB kártya érvényesítése kérdésre

Kedves Réka!

Úgy gondolom, hogy visszamenőleg nem kell fizetned a társadalombiztosítónak. Azt javaslom, hogy menj el a területileg illetékes MEP-hez, ahol minden szükséges információt megkapsz. Mivel ők az illetékesek, ők tudnak konkrétan a te esetedről nyilatkozni. Én a helyedben az önkormányzathoz is bemennék, érdeklődnék, nem tudnak-e segíteni a munkakeresésben, nincs-e bármilyen támogatás stb.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések