Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Hogyan lehetünk olyan bar...
  

Hogyan lehetünk olyan barátok, mint régen?

ora 2013-02-10 10:05:08

13 éves vagyok. Az egyik osztálytársnőm szintén 13. Amióta barátja van, már nem vagyunk együtt annyit, mint régebben. Nem ölel meg, nem ad puszit és ezt nekem sem engedi meg, hogy én adjam neki. Oké, lehet, hogy a barátja féltékeny. De egy barátságra féltékeny?? Ezt nem értem... Hogyan lehetnénk újra olyan jó barátok?
Amikor azt kérdeztem, hogy nincs-e 10 perce ezt megbeszélni azt mondta, hogy megy a barátjához.... Köszönöm előre is! Gábor

Szakértőnk válasza a Hogyan lehetünk olyan barátok, mint régen? kérdésre

Kedves Gábor!

Azt gondolom, bizonyos mértékig érthető, ha így, a megváltozott helyzetben, hogy lett egy barátja, eleinte kicsit kevesebb ideje és energiája jut a barátaira. Valószínűleg nem arról szólt ez a konkrét eset sem, hogy veled nem akart együtt lenni a lány ,hanem inkább arról, hogy a kicsit még be van szűkülve az érdeklődése a barátja felé és nem akarja, hogy a fiú félreértsen valamit. Talán észre sem vette, hogy eltávolodott tőled. Azt javaslom, ne add fel, keress olyan alkalmat, amikor ő is ráér, szívesen találkozik veled, mondd el neki, hogy úgy érzed, eltávolodott tőled és kérdezd meg, nincs-e valamilyen ötlete arra, hogy így is, hogy lett egy egy kapcsolata, barátok maradjatok, együtt lehessetek. Emellett pedig te is állj hozzá úgy a dologhoz, hogy kicsit lazább kapcsolatot várj tőle, olyat, amiben most ő is jobban tudna működni.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések