Kedves doktornő!

2013.02.08.
Nem tudom mi van velem.17 éves lány vagyok és vannak barátaim,de mégis magányosnak érzem magam. Én nagyon naív vagyok és mindenkinek segítek,de ha nekem kell segiteni rájuk nem általában lehet számítani. Még az is rosszul esik,hogy a legtöbbnek van barátja és mindig mondják,hogy milyen jó velük lenni és nekem fáj mert még sose volt barátom, tudom, cikki ilyen korba. És előre is kösszönöm a választ!

Szakértőnk válasza a Kedves doktornő! kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem egyáltalán nem ciki, hogy még nem volt barátod! Teljesen rendben van, hogy vársz, amíg nem futsz össze olyan fiúval, akivel tényleg kölcsönösen megtetszetek egymásnak és közelebb szeretnétek kerülni a másikhoz. Meglátod, hamarosan te is találkozol valakivel, ha nyitott vagy a lehetőségekre!

Azzal kapcsolatban, amit a barátokról írsz, azt gondolom, tényleg magányos érzést kelthet, ha azt látod, hogy te jóval többet adsz a kapcsolataidba, mint amennyi viszonzást kapsz. Szerintem érdemes lenne ezen változtatnod! Igyekezz annyit adni, amennyit a másik is ad és mondj nyugodtan nemet, amikor úgy érzed, túlságosan elbillenne a mérleg nyelve. Nyugodtan fejezd ki az igényeidet, vágyaidat, remélve, hogy ha a másik, aki elméletileg szeret téged, észreveszi, hogy szükséged van valamire, igyekszik ésszerű kereteken belül meg is adni azt neked. Nyiss más emberek felé is, akikről úgy látod, jól éreznéd velük magad, hiszen több lábon állva érzelmileg is színesebb, változatosabb élményeket élhetsz át, mindenkitől mást kaphatsz. Gondold át, mit szeretnél kapni és azt is, kitől kaphatod meg!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor