tanácsot szeretnék

2013.02.03.
jó napot!
már lassan 5 hónapja hogy nem vágtam meg magam de valamiért nem akarnak a hegek begyógyulni és ha véletlenül belekapok akkor bevérzik és tökre fáj :(
kezd a szélük halványulni de inkább olyan bordó színűek. én már nagyon bánom hogy így megvagdostam magam :( azóta nem csinálom (kivéve az apró karcolásokat meg bökdöséseket) pedig én évekigg csináltam de azóta letettem mmert amikor ezekat a vágásakat csináltam nagyon megilyedtem hogy meg halhatok.
meg néha borzasztóan viszket. bekenem testápolóval de akkor még jobban viszket és ahogy simogatom egyre pirosabb lesz.
félek hogy a nyárra nem múlik el pedig szeretnék rövid ujjút hordani! tessék nekem kérem szépen segíteni doktor nő! :( nagyon el vagyok én keseredve.
anyukám tud róla csak ő meg nem mer erről beszélni. hallottam hogy beszéltek erről a nagyobbik tesómmal de nem szóltak róla. kicsit szomorú voltam mert azt hittem hogy majd anya beszél velem vagy valamit csinál. de nem csinált semmit se.
apukámnak meg ilyenről nem szólhatok nagyon félek hogy megint elverne ő mindig nagyon elver ha valami rosszat csinálok. legutób azért pofozott fel mert anya aláírt valami szerződést és én kaptam ki érte. :'( tavaly el törte a kezemet véletlenül és azóta nagyon dühös rám mert félt hogy el mondom az orvosnak pedig nem mondtam.
annyira rosszul érzem magam :( de nem akarok panaszkodni... szerettem volna ezeket el mondani a hit tan tanáromnak el kezdtem volna mondani de félbe szakított azzal hogy a panaszkodás és a sajnáltatás az ugyan úgy bűn mint amit csinálnak velem. persze nem jutottam el odáig hogy el mondhassam hogy apa ver minket meg anyát.
mit csináljak? gyónni nem merek mert a pap meg tudná és gyanus vagyok a temlpomba hogy nem megyek az ostyáért. de ostyát csak az vehet magához akinek a lelke tiszta de az enyém nem az. mit tehetek ? köszönömm
G.B.

Szakértőnk válasza a tanácsot szeretnék kérdésre

Kedves Levélíró!

Nagyon sajnálom, iszonyatos nehéz helyzetben lehetsz. Ráadásul ebből a helyzetből kitörni is nagyon nehéz! Azt javaslom, hogy beszélj az anyukáddal. Ő nyilván tud a problémádról, csak nehéz neki ezzel szembesülnie, valószínűleg nagy bűntudata van. (Hiszen a családi problémák oda vezettek, hogy elkezdted vagdosni magadat.) Talán ha beszélnétek erről, akkor az ő lelke is könnyebb lenne és a tied is. Megoldást kellene találni a helyzetetekre, mert senkinek sincsen joga titeket bántani, még az apukádnak sem. Beszéljetek a helyi családgondozóval, hátha van ötlete, hátha tud nektek segíteni. Ne hibáztasd magad a vagdosás miatt, te csak elszenvedője vagy a dolgoknak.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor