Normális-e?

ora 2013-01-25 19:12:36

Kedves Doktornő!14 éves fiú vagyok nagyon megtetszett nekem egy lány (osztálytársam). Minden rendben volt egy hétig.Aztán kiderült hogy a csaj jár egy fiúval.Ezzel sem volt semmi baj csak hogy kiderült hogy a "barátja" 20 vagy azt hiszem 22 éves.Ez normális dolog én nagyon kiakadtam amikor meghallottam hogy egy felelősség teljes felnőtt férfi egy gyerekkel járjon.Ezt már súrolja a pedofil szintet.Még most is dühös vagyok ,de nagyon gondoljon bele mikre képes rá venni egy ilyen ember egy ilyen lányt.A lány 14 lesz júliusban.Nagyon nagyon féltem őt :) . Gondolom ez normális dolog.Nincs valami jó ötlete hogy hogyan lehet ne lebeszélni róla?Mi a véleménye erről a dologról?
Ui.:Nem tudom hogy szerelmes-e belé ,de feltételezem igen.Mind ketten katolikus suliba járunk és az Ő családja nagyban katolikus.Mondjuk a csaj eléggé szép.De szerintem ez nagyon beteges dolog.
Előre is Köszönöm Válaszát!

Szakértőnk válasza a Normális-e? kérdésre

Kedves Levélíró!

A törvény szerint az büntetendő és minősül megrontásnak, ha egy 18 éven felüli személy szexuális kapcsolatot létesít egy 14 éven aluli személlyel. Érthető az aggodalmad, hiszen nagy köztük a korkülönbség és feltehetően óriási különbség van aközött, hogy mit várnának egy kapcsolattól és milyen az életük, melybe a másikat beilleszteni igyekeznének. Ugyanakkor könnyen elsodorhatnak az indulataid és vezethetnek a helyzet kicsit negatívabb értékeléséhez. Nagyon kevés információval rendelkezel erről a kapcsolatról! Nem tudni, valójában mi is van köztük, így az is elképzelhető, hogy valójában nincs okod az aggodalomra! Szerintem elsőre inkább igyekezz kideríteni minél több mindent a kapcsolatukról és a fiúról is, hogy eldönthesd, mennyire is van szükség a beavatkozásodra. Beszélgess a lánnyal, alakítsd úgy a dolgokat, hogy megismerhesd a "barátját" is és látni fogod, mi is a helyzet valójában. Talán, ha egyértelmű lebeszéléssel próbálkozol, ellenállást váltanál ki a lányból, de ha tényleg jogos az aggodalmad, finoman szembesítheted vele a lányt a saját tapasztalatain keresztül, hogy valami nincs rendben, vagy ha úgy érzed, mindenképpen be kell avatkoznod, olyan áron is, hogy magad ellen fordítod őt, akár a szüleivel is beszélhetsz.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések