Mit tegyek?

2013.01.15.
Kedves Doktornő! 16 éves fiú vagyok és sajnos hazudtam egy pár barátomnak valamiről és ez most kiderült és ezért mérgesek rám. Ez teljesen érthető , hisz én is ugyanigy reagálnék, de nagyon megbántam és nagyon szégyellem magam a történtek miatt. Bocsánatot kértem tőlük de nem hiszem hogy sokat elértem vele.
Ön mit javasol? Várjak amig lenyugszanak egy kicsit? Nagyon utálom amit tettem de már nem tudom visszacsinálni és most tanácstalan vagyok

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, sokat segíthetne, ha megpróbálnád átgondolni, hogy miért érezted úgy, döntöttél úgy végül, hogy hazudsz a barátaidnak és megpróbálnád ezt nekik is elmondani. Valószínűleg nagyon rosszul esett nekik, hogy kiderült, nem bíztál bennük annyira, hogy elmondd az igazat és ezen a rossz érzésen egy bocsánat kérés nem biztos, hogy túl sokat tud enyhíteni. Sokkal közelebb hozhat titeket, ha elkezdesz őszinte lenni hozzájuk és elmondod, mennyire fontos neked a barátságuk! Amennyiben szükséges, adj nekik egy kis időt, hogy megnyugodjanak a kedélyek és törekedj arra, hogy amint nyitottak rá, egyesével vagy akár egyszerre többükkel, ha olyan a társaságotok, leülj velük egy baráti beszélgetésre a veled történtekről.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor