Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Mit csináljak?://
  

Mit csináljak?://

ora 2013-01-11 18:32:59
Üdvözlöm.:)
Segítségét szeretném kérni.
Január elseje óta olyan egyedül érzem magam... Úgy érzem senkim sincs... Egyedül maradtam... Egyedül a legjobb barátnőm van csak. Osztályban is körübelül mindenki utál... Pedig semmit se csináltam... Csak van 2 lány aki utál engem onnan és kevertek rólam és ez kihatott még pár emberre és rossz így bejárni.
December 25.e óta beszélgettem egy fiúval. Suli leghelyesebb fiúja fél suli meg van érte halva. 18 éves és azt mondta, hogy 1 barátnője volt összvissz. Nagyon jól elbeszélgettünk azthiszem belészerettem... Ő meg olyanokat mondott nekem, hogy szerelmem vagy szeretlek ... Erre tegnap leírtam érzéseim, hogy azthiszem belészerettem pedig nem kellene.. Erre, hogy ő is szeret de nem úgy ... Néha vannak olyan pillanatai de nem sok.. Erre, hogy később lehet még valami majd alakul.. De nem is nagyon keres suliba is elkerül... Nekem ez nagyon rosszul esett/esik. Miért csinálja ezt?
Méglenne 1 kérdésem:
2 napja álmomba harapdálom a számat és csupa vér az egész arcom... Mitől lehet ez?
Köszönöm előre szépen a válaszát. :)

Szakértőnk válasza a Mit csináljak?:// kérdésre

Kedves Levélíró!

Olvasva a leveledet, eléggé negatívnak tűnik a helyzeted. Azt írod, senkid sincs, úgy érzed, egyedül maradtál, ráadásul nem tettél semmit, ami ezt indokolná. Kicsit azonban úgy tűnik számomra, mintha szélsőségesen értelmeznéd a helyzetet, amitől az sokkal szörnyűbbnek tűnik, mint amilyen valójában. Kiderül, hogy tulajdonképpen csak két lány utál, az ő kavarásuknak köszönhető, hogy még néhány ember elbizonytalanodott veled kapcsolatban. Szerencsére ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne találhatnál olyat, aki kedvel téged. A fiúval kapcsolatban is hasonlónak tűnik a helyzet. Eléggé a kapcsolatotok kezdetén vagytok, sokan vannak olyanok, akiknek több időre van szükségük ahhoz, hogy bele tudják engedni magukat egy szerelembe. Könnyen lehet, hogy ez a fiú is ilyen, több időre van szüksége, hogy tudja, mit is érez irántad. Őszintének tűnik, amit mondott és egyáltalán nem utasított el. Talán azért kerül, mert kicsit zavarban van, de ez később biztosan változni fog. Talán, ha abból indulnál ki, hogy azt válaszolta, később még alakulhat valami benne is, jobban éreznéd magad, bátrabban keresnéd a társaságát és kerülnél vele olyan helyzetbe, melyben mindketten jól érzitek magatokat és közelebb kerülnétek egymáshoz. Így, hogy ilyen szomorúnak látod a helyzetedet, érthető lenne, ha sok feszültség gyűlt volna össze benned. Ez megmagyarázhatná, hogy álmodban miért harapdálod a szádat. Talán öntudatlanul is így vezeted le kicsit a feszültségedet. Amennyiben tényleg erről van szó, próbálj meg esetleg intenzíven sportolni valamit vagy naplót írni, hogy más levezető utat találjanak a feszültségeid.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések