Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / "Igazi analitikussal van ...
  

"Igazi analitikussal van dolgunk, srácok!"

ora 2013-01-02 23:41:12
Sziasztok!
Szilveszterkor elmentünk a barátaimmal kocsmázni, nagyon jól éreztük magunkat. Hozzánk verődött egy csapat 30as férfi. Mi a barátnőimmel mind későn érős típusúak vagyunk, egyikünknek se volt még kapcsolata. Vagyis nekem volt egy kezdeményezés, de nagyon rosszul sült el és azóta nem tudok a pasikra férfiként tekinteni. Nem tudom, nem tudnak megszólítani engem... azóta valahogy picit felsőbbrendűnek érzem magam... nem is ez a pontos kifejezés, inkább csak nem hagyom, hogy tárgyként cibáljanak, hanem érvényesítem az akaratom, ami hát általában nem sok pasinak tetszik...
Én elég szép, karcsú, szemrevaló, bájos, picit gyermeki is vagyok, és hát mindegyik pasi rámstartolt. Nekik nagyon jól jött a mi társaságunk, 18 éves cuki és szexi lányok. Én általában visszahúzódó vagyok, nem szoktam a társaság középpontjában lenni, de valahogy a kíváncsiság és az alkohol is megindította bennem, hogy játszam az agyam. Meg is tette a hatását, meghívtak pár kör italra is. Szexről beszélgettünk... Aztán elkérte az egyik férfi a számom, és mondtam, hogy hát nem adom... és megjegyezte, hogy beképzelt kis liba vagyok, miért nem adom magam könnyen... Én meg tényleg nem vagyok se beképzelt, se liba, legfeljebb ő szerette volna bennem ezt látni. Ezt meg is mondtam neki, erre elkezdett piszkálni, hogy mi vagyok én, agyturkász? Mondtam, hogy nem vagyok, de persze ettől még érdekel a pszichológia... Piszkálni kezdett, hogy akkor elemezzem ki. De mondtam, hogy nem vagyok pszichológus vagy analitikus, nem tudok elemezni. De addig nyüstölt, míg kijelentettem egy-két dolgot róla. És nekem volt a legnagyobb meglepetés, de úgy tűnik, hogy betalált. Eltaláltam a szakmát, amiben dolgozik, és hogy éppen valófélben van... fogalmam sincs, honnan jött, csupán megérzés. Sokszor belelátok az emberekbe - persze nem a gondolataikba, de valahogy megérzem. Utána a másik srác kérte, hogy szerinte nekik mi a foglalkozása, és abba is belehibáztam... a harmadiknak is betaláltam. Az első egyébként tesi tanár, a másik szociológus volt, a harmadik buszsofőr. És ezen hazafele elkezdtem gondolkodni... Van ilyen, hogy mind a hármójuk foglalkozását eltaláljam tök véletlenül? A tesi tanárt abszolút elijesztettem, ő az este folyamán többet oda se jött hozzám, nagyon a lelkébe tiporhattam, hogy rájöttem a kis titkaira... A szociológusnak persze bejött, ő odáig volt értem, és azt mondta, elképesztő vagyok, menjek és tanuljak pszichológiát, mert nagyon jól fogok vele járni.
A barátnőim is el voltak képedve. Vannak ilyen emberek, akik ráéreznek ezekre a dolgokra? Köszönöm a választ! :)

Szakértőnk válasza a "Igazi analitikussal van dolgunk, srácok!" kérdésre

Kedves Levélíró!

Pszichológusként igyekszem racionális magyarázatokat keresni, így, amennyiben felmerülhet más magyarázat is, nem gondolnám feltétlenül azt, hogy gondolatolvastál volna. Elképzelhető az is, hogy az egyes információmorzsák alapján jutottál ezekre a következtetésekre. Nem írod, de úgy értem, az ő állításaikra támaszkodsz azzal kapcsolatban, hogy mi is a foglalkozásuk. Valószínűbbnek tűnik, hogy a fiúk úgy érezték, játszol velük, kicsit frusztálta őket, hogy hiába próbálkoznak ilyen lelkesen, hiába "játszod az agyad", nem vagy elérhető a számukra. Így ők is igyekeztek valamilyen formában egyenrangú partnerré válni ebben a játékban és meg akartak zavarni, hogy kicsit elvegyenek a magabiztosságodból.

Minden jót!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések