Beteg apa = szétmegy a család

2013.01.01.
Kedves szakértő!
Egy 15 éves fiú vagyok, 2 testvérrel, 1 szerető anyával, és egy beteg apával. Apám saját elmondása szerint bél problémái vannak, (bélgyulladás) de már akárhány orvosnál volt, mind azt mondta, hogy semmi baja sincsen. Ezt ő nem bírja felfogni, hogy lehet csak az agyában van baj. És... ezt elég nehéz elviselni. Elhiszem, hogy valahol biztos fáj neki, és szenved... De nem értem. Emellett elhanyagol minket. Bármilyen családi programot szervezünk, ő benyögi, hogy rosszul van, nem tud eljönni... Ebben az évben még egy zenekaros fellépésünket sem nézte meg, hiába hívtuk... vagy a munka, vagy a bélfájás a kifogás. És még beszélhetnék erről órákig.... Múltkor anyámnak sírva meséltem el, menyire fáj nekem, hogy tudom hogy itt van, és tudom hogy ha akarná jól lehetne, de nem teszi. Kérem, segítsen, hogy tehetnénk jobbá ezt az ügyet? :(
Üdv. egy csalódott 15 éves srác.

Szakértőnk válasza a Beteg apa = szétmegy a család kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem érdemes lenne megpróbálnod beszélni erről apukáddal, felhívni rá a figyelmét, hogy mennyire hiányzik a jelenléte! Miközben a saját problémáival van elfoglalva és talán nem tudja, hogyan lehetne jobban, elképzelhető, hogy nem is veszi észre, hogy mennyire eltávolodott tőletek. Mondd el neki, hogy bár megérted, hogy gondjai vannak, fáj, hogy elhanyagol, szükséged lenne az apukádra.

Amennyiben organikus háttér nélkül vannak testi tünetei, melyektől szenved, érdemes lehet esetleg átgondolnia pszichoterápiás segítség igénybevételét is!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor