Segítség kérés

2012.12.26.
Jó estét kívánok!
Egy 16 éves fiú vagyok.
Történetem úgy kezdődőt, hogy ez év februárjában hererák gyanújával elmentem urológushoz ahol kiderült, hogy herecisztám van ami ugye jóindulatú elváltozás.De ez időtől elkezdtem félni a betegségektől, haláltól elég erősen.Tavasszal többnyire a haláltól elmúlástól, szereteim elvesztésétől.Voltam kardiológusnál is mert foci edzésen szúró fájdalmat éreztem a mellkasomnál kiderült nicns bajom.Szokott nagyokat verni néha de extraszisztolénak tudom be ami állítólag ártalmatlan.A félelmem jó ideje átalakult a ráktól, daganatoktól való félelemé félek tőle nagyon.Néha volt olyan amikor arra gondoltam volna hogy rákos vagyok vagy elképzeltem, hogy az vagyok. stb. Pedig nem!Legtöbbször azt mondom, hogy egészséges vagyok és sokáig élni fogok.
Illetve megrémisztet ez a vonzás törvénye is félek, hogy befogom vonzani a rosszat.Hallottam még erről az uj medicináról is amit Magyarországon Barnai Robertó terjeszt és minden betegséget köztük a daganatos betegségeket is lelki okoknak tudnak be.
És egyre több helyen a lelki okokat tartják a rákos betegségek kialakulásának hátterében.
Pszchiológushoz nem mertem elmenni.Ön mit gondol az esetemről?

Szakértőnk válasza a Segítség kérés kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, hogy szükséged lenne egy jó adag pozitív energiára, pozitív gondolatokra. Nem magyaráz meg mindent a vonzás törvénye, és ahhoz hogy valami jó vagy rossz történjen velünk, több kell, mint a puszta gondolat. A rákos betegségek kialakulásához genetikai tényezők ÉS környezeti hatások együttes meglétére van szükség. Azt javaslom, hogy keress fel mégis pszichológust, hiszen így a saját életedet keseríted meg. Persze, legtöbben félünk a betegségektől, de ha ez a rettegés olyan méreteket ölt, hogy tönkreteszi a mindennapokat is, akkor szükség van szakember bevonására.

Minden jót kívánok:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor